Hamarat eller yemek yarışmasında safranı işledi

Hamarat eller yemek yarışmasında safranı işledi

7. Safran Festivali kapsamında Safran Yemek Yarışması yapıldı. Tüm yemeklerin safran konularak yapıldığı yarışmada birbirinden maharetli eller kıyasıya yarıştı. Ünlü şeflerin oyladığı rekabet sonucu safran kullanarak yaptığı tarhanaya farklı bir konsept kazandıran Emine Akın birinci oldu.

7. Safran Festivali birbirinden farklı etkinliklere sahne oluyor. Safranbolu Belediyesi Sosyal Tesisi’nde Safran yemek yarışması düzenlendi. Safranbolu’nun 17 hamarat elinin yarıştığı yarışmanın özelliği ise yapılacak tüm yemeklerde safran kullanılması oldu.

Yarışmaya AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yarışmanın jüri kadrosunda, Executive Şef Mahir Balıkçı, Şef Tuna Aktan, Karabük Üniversitesi Turizm Fakültesi Prof. Dr. Nuray Türker, Türsab Gastronomi İhtisas Başkan Yardımcısı Şef Şebnem Urgancıoğlu, Executive Şef Uğur Gömeç, Medical Şef Öğretim Görevlisi Mustafa Emrah Fandaklı, Safranbolu Belediyesi’nden Şef Bayram Kutlu yer alırken sunuculuğu ise ünlü tv programcısı Ataman Erkul yaptı.

Safran kullanılarak oluşturulan tarhana, pazılı göce, safranlı dible, safranlı içli köfte, enginar dolması, safranlı enginar, 3 peynirli safranlı peruhi, köy tavuğu ile safranlı yufkadan bandırma, baklava yufkasında safranlı cheesecake, saffron tahchın, safranlı ekşimaya ekmekli iskender, safranlı karalahana dolması, etli safranlı kabak ve maniye domates dolması, safranlı zeytinyağlı yaprak sarma, safranlı lahana sarma, safranlı erişte yatağında somon, balık köftesi safranlı yufka ve humus eşliğinde, balık çorbası yemeklerini hazırlayan 17 birbirinden maharetli kişi kıyasıya yarıştı. Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda tarhanaya yeni bir sunum ve soluk kazandıran ve yaklaşık 1 yıldır yarışmaya hazırlık yapan Emine Akın birinci, 3 peynirli safranlı peruhi yemeği ile Göktür Özbey ikinci, safranlı karalahana dolması ile Elif Şenal üçüncü oldu.

Birinciye çeyrek altın, ikinciye gram altın, üçüncüye ise yarım gram altın ve tüm yarışmacılara katılım belgesi ve ödülleri Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar, Karabük Üniversitesi Turizm Fakültesi Prof. Dr. Nuray Türker tarafından verildi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse birinciye ödülünü vermeden önce yaptığı konuşmada: ‘’Safranın adını daha çok duyurabilmek adına gerçekleştirdiğimiz festivalimizde birbirinden güzel safranlı yemekler yapıldı. Tüm yarışmacılarımıza özverilerinden ötürü teşekkür ediyorum. Çok farklı fikirlerin oluşabildiğini gördük ve düzenlenen tüm yarışmalarda yapılan safranlı yemekleri hazırlayan yarışmacıların reçeteleri ile bir kitap oluşturmak ve bunu yayınlamak gerekir diye düşünüyorum’’ dedi.

Program hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN