Hatay’ın Kırıkhan ilçesine bağlı Çamsarı Mahallesi Acerköy mevkii, kuduz vakası nedeniyle "Kuduz Riskli Alan" ilan edilerek karantina altına alındı. Hatay Valiliği’nden yapılan açıklamada, bir köpeğin iki kişiyi ısırmasının ardından yapılan incelemelerde kuduz tespit edildiği bildirildi.
KUDUZ ŞÜPHESİ DOĞRULANDI
Olay, Mehmet Akkuş’a ait köpeğin 10 ve 52 yaşlarındaki iki kişiyi ısırmasıyla başladı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından gözetim altına alınan köpek, bir süre sonra hayatını kaybetti. Yapılan testlerde köpeğin kuduz olduğu belirlendi. Bunun üzerine mahallede karantina uygulaması başlatıldı.
SAĞLIK KONTROLLERİ VE ÖNLEMLER
Köpek tarafından ısırılan iki kişi hızla aşılanarak tedavi altına alındı. Sağlık durumları iyi olan bireylerin, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve aile hekimleri tarafından düzenli olarak takip edildiği açıklandı.
Karantina tedbirleri kapsamında mahallenin giriş ve çıkışlarına "Kuduz Risk Bölgesi" tabelaları yerleştirildi. Ayrıca, çevredeki hayvanların aşılanması ve olası vakaların önlenmesi için kapsamlı çalışmalar başlatıldı.
