Her yer sonbahar havasındayken göl bembeyaz oldu! Kar yağmadı ama... Görüntüler o ilimizden

Dengesiz devam eden hava koşulları o ilimizde ilginç bir görüntünün ortaya çıkmasına neden oldu. Kar yağmayan o ilimizde, orman son bahar manzarası sunarken göl bembeyaz oldu...

Sivas'ın Zara ilçesinde bulunan Sülüklü Göl, son günlerde ilginç bir manzaraya sahne oldu. Genellikle hastalıkların tedavisinde kullanılan sülüklerin yaşadığı bu doğal göl, soğuk havanın etkisiyle buz tuttu. Kar yağışının olmamasına rağmen donan göl, bölge halkı ve ziyaretçiler arasında şaşkınlık yarattı.

Kar yağmayan Sivas'ta göl buz tuttu - Konya Yenigün Gazetesi

Sülüklü Göl, sarıçam ormanlarının içerisinde yer alması ve dipten kaynayan sularıyla ünlü bir doğa harikası olarak biliniyor. Ancak son günlerde bölgede görülen soğuk hava dalgası, gölün yüzeyinin buzla kaplanmasına neden oldu. Bu olağanüstü doğa olayı, bölgeye gelen ziyaretçilerin dikkatini çekti.

Kar yağmayan Sivas'ta göl buz tuttu - Haberler

Zara ilçesinde yaşayan Murat Köse, gölün buz tutmuş halini drone ile görüntüledi. Köse, göl kenarına piknik yapmaya gittiklerinde buz tutmuş göl manzarasıyla karşılaştıklarını ve bu durumun kendilerini şaşırttığını belirterek “Benim bir arkadaşım tavsiye etti, onun aracıyla gölün kenarına gittik. Orada bulunan yerleri çekmek adına yanımda dron da götürdüm. Sülüklü Göl’e gittiğimizde gölün buz tutacağını hiç tahmin etmiyorduk, bu da bizi şaşırttı. Gölün buz tutmuş manzarası çok iyiydi, ortamı çektim, güzel görüntüler oldu. Göl üzerinde yürümeyi denemedik, riskli ve gölün çevresi fazlasıyla çamurdu. Gölün üzerine çıkmadık ama yemeğimizi yerken manzarayı seyretme şansımız oldu. Çektiğimiz vidoları izlerken etkilendim. Bu işleri severek yapıyorum, kendi adıma bir eser olmuş gibi oldu. Güzel bir anı oldu ve ben de bunları sosyal medyada paylaştım, olumlu tepkiler aldım. Yaz aylarında tekrar gidip çekmek istiyorum, gölde bulunan sülükleri görmek istiyorum. Gölün şifalı olduğu da söyleniyor. En kısa zamanda tekrar gideceğim ve herkesin de gitmesini tavsiye ederim” dedi.