İkizdere'de yapılmak istenen taş ocağına karşı direniş sürüyor: Biz susuz kaldık

İkizdere'de yapılmak istenen taş ocağına karşı direniş sürüyor: Biz susuz kaldık

Rize İkizdere'de taş ocağı açılmak istenen Gürdere-İskencedere vadisinde, köylülerin direnişi sürüyor. İkizdereli çevrecilerden Pervin Baş, bir çevre katliamına maruz bırakıldıkları belirterek "Hayvanıma bir kaşık su veremedim. Çoluk çocuğumu da perişan ettiler. Susuzluk yaşıyoruz" diye konuştu.

Rize’nin İkizdere ilçesine bağlı İskencedere Vadisi mevkiinde Cengiz Holding tarafından yapılacak Lojistik Liman İnşaat Projesi için deniz doldurularak açılmak istenen taş ocağına karşı bölge halkı mücadelesine devam ediyor.

İkizdereli yurttaşlardan Pervin Baş, susuzluk sorunu yaşadıklarına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Halen daha hayvanıma bir kaşık su veremedim. Şu ormanlardan hayvanlarıma ot ederdim, yiyecek ederdim. Hayvanlarıma bir tane yiyecek edemedim. Hep parayla alıyorum da bakıyorum hayvanlarıma. Çoluk çocuğumu da beni de perişan ettiler, beni de perişan etti. Yaşam alanımı kısıtladılar, doğamızı yok ettiler. Susuzluk yaşıyoruz. Bir dünya kamyon getiriyorlar buraya dedik onlara o kadar kamyonu getiriyorsun bir çeşme bile yapamıyorsun buraya."

'KENDİ KÖYÜMÜZDE SUSUSUZ'

Pervin Baş’ın açıklamalarının ardından bir başka köylü ise şöyle konuştu:

"İkizdere’de bizim doğal kaynak suyumuz dağlardan gelir. İkizdere’nin bütün köylerine sular dağlardan gelir. Bizim sularımız gürül gürül, buz gibi akar. Dolayısıyla burada bir buçuk senedir doğa katliamından dolayı İskencedere Vadisi kapatıldı, üzeri taşla yığıldı; hayvanlar, canlılar, kuşlar, balıklar, karacalar… Aklınıza gelebilecek tüm canlılar, bu ormanda hayatını idame ettiren tüm canlılar dahil olmak üzere burada hayatını kaybeden canlıların içinde, insanlar da susuzluk yaşıyorlar. Pervin de buradaki susuzluğu dile getiriyor. Biz susuzuz, ilk defa, kendi köyümüzde susuzuz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN