İnan Akgün: Digor'un yedi köyü atık içinde

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Digor Deresi’ne akan kanalizasyon atıklarının insan ve hayvan sağlığı için büyük bir tehdit oluşturduğunu söyleyerek su arıtma tesisi yapılması için Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’yi göreve davet etti.

CHP Milletvekili İnan Akgün Alp Kars'ın Digor ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek onların sorunlarını ve taleplerini dinledi.

“Digor’un yıllardır ihmal edilmiş sorunları var” diyen CHP Milletvekili Alp, Digor İlçe Başkanı Faik Duman ile bazı açıklamalarda bulundu.

İnan Akgün, Digor Deresi’ne akan kanalizasyon atıklarının insan ve hayvan sağlığı için büyük bir tehdit oluşturduğunu dikkat çekerek şunları kaydetti:

Kars‘ın Digor ilçesindeyiz. Digor, bugüne kadar acılarla yoğrulmuş bir ilçemiz. Maalesef 20 yıldır Ak Parti hükümetleri döneminde de en az hizmet görmüş bir ilçemiz. Digor merkezinden geçen dere suyuna hem Digor’un hem de Dağpınar beldesinin kanalizasyon atıkları karışmakta ve buradan da Yeniköy, Hisarönü, Dolaylı, Bacak, Çatak, Karabağ ve Düzgeçit köylerimize akmakta.

'ACİL GÖREVE DAVET EDİYORUM'

Digor ve köylerinde insanların ve hayvanların sağlığının tehdit altında olduğunu söyleyen CHP Milletvekili, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye çağrıda bulunarak, “Digor ilçemiz için acil atık su arıtma tesisinin yapılmasına ihtiyaç vardır. Sayın Bakanı Digor konusunda göreve davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN