İSKİ'den vatandaşlara çağrı: Katı atıklarınızı tuvalete atmayın

İSKİ'den vatandaşlara çağrı: Katı atıklarınızı tuvalete atmayın

İSKİ, atık su hatlarına atılan katı maddelerin kanalizasyonda çözülemediğini belirterek taşma, koku problemi, tıkanma gibi sorunlarla karşılaşılmaması için vatandaşları, katı maddelerin tuvalet gideri yerine çöp kutularına atmaları konusunda uyardı.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), atık su artıma tesislerine zarar veren ve zaman, enerji ve ekonomik kayıplara sebep olan katı atıkların tuvalet giderlerine atılmasına ilişkin dün yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, katı atıkların, evlerin atık su hatlarında tıkanmalara, koku problemlerine, taşmalara ve sağlık açısından olumsuz durumların yaşanmasına sebep olduğu belirtildi.

'SAĞLIĞA ZARAR VEREBİLİYOR'

İSKİ’nin açıklaması şöyle:

"Atık su hatlarına atılan çocuk bezi, kulak temizleme çubuğu, ıslak mendil gibi katı maddeler, hem atık su hatlarını tıkıyor hem de atık su arıtma tesislerine zarar veriyor.

İstanbul’da 18 bin kilometre atık su ağı ve 90 atık su arıtma tesisi ile hizmet veren İSKİ, 7 gün 24 saat esasına göre bu tesisleri işletiyor. Atık su hatlarının periyodik olarak yapılan temizlikleri esnasında çıkartılan katı maddeler görenleri şaşkınlığa düşürüyor. Çocuk bezi, kulak temizleme çubuğu, tuvalet kağıdı, ıslak mendil, hijyenik pet, bez gibi maddeler tuvaletlere atılıyor. Bu maddeler kanalizasyon sisteminde çözülemediği için gerek İSKİ’nin gerekse evlerin atık su hatlarında tıkanmalara, koku problemlerine, taşmalara ve sağlık açısından olumsuz durumların yaşanmasına sebep olabiliyor. Katı maddelerin tuvalet giderlerine değil çöp kutularına atılması gerekiyor.

'KATI ATIKLARINIZI KANALİZASYONA ATMAMALISINIZ'

Ayrıca bu katı atıklar, atık su arıtma tesislerinde ciddi sorunlar oluşturuyor. Tesislerde ızgaralarda, pompalarda ve difizörlerde problemlere sebep oluyor. Pompaları çalışamaz hale getirebiliyor. İSKİ’nin atık su hatlarında ya da arıtma tesislerinde, bu atıklar sebebiyle gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar zaman, enerji ve ekonomik kayıplara sebep oluyor.

Atık su altyapısının daha sağlıklı işleyebilmesi için abonelerimiz, katı atıklarını kanalizasyona atmamalı.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN