İSMEK eğitimleri eylülde başlıyor

İSMEK eğitimleri eylülde başlıyor

Enstitü İstanbul İSMEK yeni eğitim dönemi 18 Eylül’de başlıyor. İSMEK'te mesleki ve teknik eğitimler, kişisel gelişim, güzel sanatlar, el sanatları ve zanaat olmak üzere 4 ana dal ve 23 alanda yetişkin eğitimleri veriliyor. Enstitü İstanbul'un eğitim içerikleri yeni nesil iş kolları, teknoloji ve dijital süreçlere yönelik mesleki alanlarla zenginleştiriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Enstitü İstanbul İSMEK kursları, 2023-2024 eğitim döneminde de İstanbul halkının hem yüz yüze hem uzaktan eğitim ihtiyaçlarına cevap vermeye devam ediyor. Kayıtların 4 Eylül, eğitimlerin 18 Eylül’de başlayacağı Enstitü İstanbul İSMEK’te yeni döneme başlamanın heyecanı yaşanıyor.

whatsapp-image-2023-09-02-at-11-15-39.jpeg

Enstitü İstanbul İSMEK, yeni açılan Büyük İstanbul Otogarı, Beykoz Kavacık, Çatalca ve Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet eğitim merkezleri de dahil 15’i uzmanlık okulu olmak üzere 150 merkezde eğitim verecek. Enstitü İstanbul İSMEK, 2023-2024 eğitim döneminde 181’i yeni, bini aşkın programı İstanbullularla buluşturacak. Enstitü İstanbul İSMEK’in nitelikli eğitimlerinden yararlanmak isteyenler, yeni dönem eğitimleri ve eğitimlerin verileceği merkezlerin bilgilerine, 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren www.enstitu.ibb.istanbul adresinden ulaşabilecek.

ismek-4.jpg

Enstitü İstanbul İSMEK; eğitim içeriklerini yeni nesil iş kolları, teknoloji ve dijital süreçlere yönelik mesleki alanlarla zenginleştiriyor. Bilişim teknolojilerinden sahne ve gösteri sanatlarına, gastronomi ve mutfak sanatlarından kişisel gelişime kadar pek çok alanda ücretsiz ve nitelikli eğitim veren Enstitü İstanbul İSMEK’in eğitimlerine “Teknik Tasarım”, “Medya ve İletişim” ve “Dekoratif El Ürünleri Yapımı” olmak üzere üç yeni alan daha eklendi.

ismek-1.jpg

2023-2024 DÖNEMİ YENİ EĞİTİM PROGRAMLARI

Arduino ile Nesnelerin İnterneti, English Grammar for IT Workers, Eğitici Oyuncak Yapımı (Okul Öncesi), Fusion 360 ile Endüstriyel Ürün Tasarımı ve InDesign ile Basılı ve Dijital Yayın Tasarımı; 2023-2024 eğitim döneminde açılacak yeni eğitim programlarından bazıları. El Sanatları alanında; Tel Kırma Yapımı İleri Seviye Uygulamalar, Çınarcık İşi İleri Seviye Uygulamalar, Elde Çin İğnesi İleri Seviye Uygulamalar ile Seramik ve Tasarım alanında Sanatsal Mozaik İleri Seviye Uygulamalar, Sır Üstü Porselen Dekorlama İleri Seviye Uygulamalar, Karakalem Eğitimi 3. Seviye programları, yeni dönemde İstanbullular ile buluşan ileri seviye eğitim programları arasında yer alıyor.

ismek-2.jpg

UZAKTAN EĞİTİMDE YENİ PROGRAMLAR

Uzaktan Eğitim Platformuyla bugüne kadar yüzbinlerce İstanbulluya öğrenme fırsatları sunan Enstitü İstanbul İSMEK; zenginleştirilmiş içerikleriyle 7 gün 24 saat, internete bağlanılabilen her yerden erişilebilen eğitim programlarını sunuyor. 2022-2023 eğitim döneminde 500 bine yakın başvuru alan Enstitü İstanbul İSMEK Uzaktan Eğitim Merkezi, 2023-2024 döneminde de İstanbullulara hizmet vermeye devam edecek.

ismek-5.jpg

Uzaktan Eğitim Platformu üzerinden yeni dönemde 100’ü yeni olmak üzere 400 programda eğitim verilmesi planlanıyor.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN PROGRAMLAR

“Diksiyon” programı, Enstitü İstanbul İSMEK’te 2022-2023 döneminde yüz yüze eğitimde İstanbulluların en çok tercih ettiği programlar arasında ilk sırayı aldı. Bu programı, Yabancı Diller alanındaki “İngilizce A1 Hazırlık (Pre-A1/Starter)”, “İngilizce A1 Seviyesi (Beginner)” ve “İngilizce A2 Seviyesi (Elementary)” programları izledi. “Giyim Üretiminde Temel İşlemler”, “Bilgisayar İşletmenliği (Operatörlüğü)”, “Barista”, “Pastacı Çırağı, “Pratik Giysi Dikimi” ve “Fotoğrafçılık 1. Seviye (Fotoğraf Çekimi)” programları, geçtiğimiz eğitim döneminde en çok tercih edilen programlar arasında yer aldı.

ismek-3.jpg

2022-2023 döneminde Uzaktan Eğitim Platformu’nda ise “Excel 2019 Kullanımı”, “Etkili Problem Çözme Teknikleri” ve “Temel Ofis Programları”, en çok ilgi gören programlar arasında ilk üç sıradaydı. “Kahvenin Yolculuğu ve Kahve Yapım Teknikleri”, “Algoritma ve Programlama Temelleri”, “Butik Çikolata Yapımı”, “Python Programlamaya Giriş” ve “İtalyan Mutfağından Lezzetler”, uzaktan eğitimde en fazla ilgi gören programlardı.

Yeni vizyon anlayışı doğrultusunda mesleki eğitimlere ağırlık veren Enstitü İstanbul İSMEK, Bölgesel İstihdam Ofisi iş birliği ile istihdam hedefli eğitim projeleri geliştirerek İstanbulluların işgücüne katılmalarına destek oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN