İstanbul bu soğuğu torunlarına bile anlatacak! O tarihte arabaların sileceklerini kaldırın: Lapa lapa kar geliyor

İstanbul bu soğuğu torunlarına bile anlatacak! O tarihte arabaların sileceklerini kaldırın: Lapa lapa kar geliyor

İstanbul'a kış geldi. Hava sıcaklığının sadece bir günde 10 derecenin üzerinde bir düşüş yaşadı. Meteoroloji'den dondurucu soğukların etkili olacağı asıl tarih paylaşıldı. O tarihte arabaların sileceğini kaldırmayı unutmayın. İliklerinize kadar titretecek soğuk yola çıktı. işte tüm detaylar...

Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte İstanbul'da yılın ilk kar yağışı başladı. Kar yağışları ülkemizde 30 ili birden etkiledi. Soğuğun etkisiyle birlikte sosyal medyada "Buz devri" benzetmesiyle birlikte, sıcaklıklar 10 derece kadar düştü.

KAR YAĞIŞI GERİ GELİYOR

İstanbul'da etkili olan kar yağışıyla beraber, yılın ilk karı büyük bir yankı uyandırdı. Etkisi kısa sürse de kış mevsiminde beklenen kar nihayet geldi. Kar yağışları bir sürenin ardından yağmur yağışlarına dönüştü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul için kar tahmini paylaşıldı. Merak edilen soru üzerine tarih verdi.

t25-egitime-kar-engeli-10-oca-399.webp

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Kış mevsimimin yüzünü yeni yılda ilk kez gören İstanbul için Meteoroloji, AKOM ve uzmanlardan ardı ardına uyarılar geldi. Ocak ayında etkili olan soğuk hava dalgası Balkanlar'dan ülkemize giriş yaptı. Trakya'da etkili olan soğuk ve karlı hava tüm Marmara bölgesine yayıldı.

İstanbul'un birçok ilçesinde hızla düşen sıcaklıkla beraber karla karışık yağmurun yanı sıra, Tekirdağ, Çanakkale ve Edirne'de yoğun bir kar yağışı başladı. Kar kalınlığının bilek boyunu geçmesiyle birlikte eğitime bir günlük ara verildi. Meteorolojiden kar yağışı uyarıları gelmeye devam ediyor.

BU TARİHLERE HAZIR OLUN

728xauto-1.webp

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar yağışı için yeni tarihi paylaştı. İstanbul'da beklenen kar yağışın geçtiğimiz gün başlamasıyla bitmesi bir oldu. Hava sıcaklıkları düşerken, Meteoroloji 12 Ocak Cuma gününe dikkat çekerek kar yağışı işaret etti.

728xauto.webp

Meteoroloji tahminlerine göre, 12 Ocak tarihinde başlayacak kar yağışının 13 Ocak Cumartesi günü etkisini artırması bekleniyor.

AKOM'DAN SOĞUK HAVA UYARISI

İstanbul'da düşen hava sıcaklıkları 16 Ocak tarihine kadar mevsim normallerinin 2 - 5 derece altında olması bekleniyor. 17 - 25 Ocak tarihlerinde ise mevsim normallerinde seyretmesi beklenirken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağlı Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM), soğuk hava hakkında uyardı. Belirtilen tarihler arasında araç silgeçlerinizi kaldırmayı unutmayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN