İstanbul için 'sarı' alarm: Valilik ve Meteoroloji'den peş peşe uyarı

İstanbul için 'sarı' alarm: Valilik ve Meteoroloji'den peş peşe uyarı

Meteoroloji ve İstanbul Valiliği'nden metropol için peş peşe uyarı geldi. İstanbul için cumartesi gününe sarı kodlu uyarı verilirken, rüzgarın güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Yurdun genelinde görülen yağışlar ve fırtınalardan İstanbul da nasibini aldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son gerçekleştirilen açıklamalarda göre; yarın sabah saatleri itibarıyla rüzgarın metropolde güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 kilometre/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Sıcaklıkların cumartesi günü ile birlikte 4 ila 8 derecelere kadar düşmesi bekleniyor.

VALİLİKTEN UYARI GELDİ

İstanbul Valiliği'nden de konuyla ilgili olarak bir uyarı geldi. Valiliğinin sosyal medya hesabı X'ten yapılan açıklamada rüzgarın, İstanbul'da yarın sabah saatlerinden itibaren başlamak üzere, güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 kilometre/saat) şeklinde eseceğinin tahmin edildiği bilgisi aktarıldı.

PAZAR GÜNÜ İÇİN ALARM VERİLDİ

Sosyal medyada valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin açıklamasına da paylaşıldı.

Merkezin açıklamasında da yarın bölge genelinde yer yer fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgarın, pazar günü sabah ilk saatlerden itibaren etkisini artıracağı, batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli fırtına (70-90 kilometre/saat) ve yer yer tam fırtına (100 kilometre/saat ve üzeri) şeklinde esmesinin tahmin edildiği kaydedildi.

Açıklamada, muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN