İstanbul'a yaz geliyor! 30 derecenin üzerine çıkacak

İstanbul'a yaz geliyor! 30 derecenin üzerine çıkacak

AKOM'a göre, İstanbul'da hafta boyunca sıcaklıklar artacak ve yaz günleri başlayacak. Sıcaklıkların 30 derecenin üzerine çıkması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), hava durumu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. MGM'nin son değerlendirmelerine göre, hava sıcaklıklarının genel olarak mevsim normalleri civarında seyredeceği, ancak Trakya kesimlerinde normallerin üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

MGM'nin raporuna göre, birçok ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bu iller arasında Afyonkarahisar, Denizli, Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Ankara, Eskişehir, Konya, Bolu, Kastamonu, Ordu, Samsun, Tokat, Erzurum, Kars ve Van bulunuyor. Vatandaşların bu bölgelerde dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarı yapıldı.

İSTANBUL’DA SICAKLIKLAR YÜKSELİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul’da hava sıcaklıklarının artacağı yönünde bir açıklama yaptı. AKOM’a göre, İstanbul’da sıcaklıklar hafta boyunca artarak bol güneşli yaz günlerinin yaşanacağı bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul'da Mayıs ayı başlarından bu yana bahar değerlerinde seyreden sıcaklıkların bu hafta boyunca artarak bol güneşli yaz günlerinin yaşanmaya başlayacağı, sıcaklıkların hafta sonuna kadar yer yer 30°C'nin üzerine yükseleceği tahmin ediliyor."

Bu açıklamalar doğrultusunda, İstanbulluların hafta boyunca artan sıcaklıklara hazırlıklı olmaları ve gerekli tedbirleri almaları önerildi. Özellikle hafta sonuna doğru sıcaklıkların 30 dereceyi aşması bekleniyor.

TÜRKİYE GENELİNDE HAVA DURUMU

MGM’nin raporuna göre, ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilse de, Trakya bölgesinde sıcaklıklar normallerin üzerinde olacak. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenen iller arasında yer alan Afyonkarahisar, Denizli, Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Ankara, Eskişehir, Konya, Bolu, Kastamonu, Ordu, Samsun, Tokat, Erzurum, Kars ve Van’da yağışlara karşı hazırlıklı olunması gerektiği vurgulandı.

Bu kapsamda, özellikle tarım faaliyetleri ile uğraşan vatandaşların, olası su baskınları ve sel riskine karşı dikkatli olmaları gerektiği ifade edildi. Ayrıca, şehir içi ulaşımda aksamalara neden olabilecek sağanak yağışlar için de gerekli tedbirlerin alınması önemle duyuruldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN