İstanbul'da bayramın ikinci gününde trafik akıcı seyrediyor

İstanbul'da bayramın ikinci gününde trafik akıcı seyrediyor

İstanbul'da Kurban Bayramı'nın ikinci gününde trafik genellikle akıcı seyretti. Bayram tatili nedeniyle birçok İstanbullu şehirden ayrıldığı için trafik yoğunluğu azaldı. Sabah saatlerinde yüzde 2'lere kadar düşen trafik, öğle saatlerinden itibaren vatandaşların dışarı çıkmasıyla yüzde 30'u geçti ve saat 16.45'te yüzde 31 olarak ölçüldü. Avrupa Yakası'nda bazı bölgelerde trafik yoğunlaşırken, Anadolu Yakası'nda trafik genel olarak akıcıydı.

Bayram tatili dolayısıyla birçok İstanbullu, 15 Haziran'dan itibaren memleketlerine veya yazlık bölgelere gitmeyi tercih etti. Bu durum, özellikle pazartesi günleri sabah saatlerinde yüzde 70'leri aşan trafik yoğunluğunun bayramda en düşük seviyelere inmesine neden oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Trafik Yoğunluk Haritası'nda, kentin ana arterlerinde ve birçok noktasında trafiğin yeşil renkte olduğu ve açık olduğu görüldü. Ancak sahil kesimlerinde trafik yer yer ağır ilerledi.

h5df5hfd5.jpg

Sabah saatlerinde yüzde 2'lere kadar düşen trafik yoğunluğu, vatandaşların güzel havayı da fırsat bilerek bayram ziyareti ve gezmek için dışarı çıkmaları nedeniyle öğle saatlerinden itibaren yüzde 30'u aştı. Saat 16.45 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 31 olarak ölçüldü.

Avrupa Yakası'nda, Beylikdüzü-Büyükçekmece Rampası Edirne istikametinde yaklaşık 2 kilometrelik bir alanda trafik yoğunlaştı ve bu durum sürücülerin yavaş ilerlemesine, yer yer araçların durma noktasına gelmesine neden oldu.

TEM Otoyolu'nda ise Esenyurt Gişeleri'nin ilerisinden Edirne istikameti Hadımköy Gişeleri'ne kadar trafik yoğunlaştı.

Büyükçekmece, Kumburgaz ve Silivri'ye günübirlik denize gitmek isteyen İstanbullular, Beylikdüzü TÜYAP Otobüs Durağı'nda yoğunluk oluşturdu.

Anadolu Yakası'nda, sahil kesiminde, D-100 kara yolu ve TEM Otoyolu'nda trafik akıcı seyrederken, toplu ulaşım araçlarının birçok durağının da sakin olduğu gözlendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN