İstanbul’da sabah saatlerinde etkili olan trafik yoğunluğu kent genelinde yüzde 62 seviyesine çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi CepTrafik haritası verilerine göre, Avrupa Yakası’nda yoğunluk oranı yüzde 54 olarak ölçülürken, Anadolu Yakası’nda bu oran yüzde 72’ye kadar yükseldi.
Avrupa Yakası’nda D-100 kara yolunun Zeytinburnu, Edirnekapı, Okmeydanı, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu mevkilerinde araçlar güçlükle ilerliyor. TEM Otoyolu’nda Ankara istikametinde Gaziosmanpaşa’dan Seyrantepe’ye kadar trafik yoğun şekilde seyrediyor.
15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Avrasya Tüneli’nde Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na geçişlerde uzun araç kuyrukları oluştu. Bağlantı yollarında da zaman zaman durma noktasına gelen trafik dikkat çekti.
Anadolu Yakası’nda D-100 kara yolunda Kartal’dan başlayan trafik, Avrasya Tüneli girişine kadar uzanıyor. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişi ile Acıbadem ve Altunizade mevkilerinde de yoğunluk sürüyor. TEM Otoyolu’nun Sancaktepe ve Ümraniye kesimlerinde trafik akışı yavaş ilerliyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yönünde ise Ataşehir’den başlayan yoğunluk köprü girişine kadar devam ediyor.
Toplu ulaşımda da yoğunluk gözlemlendi. Metro, metrobüs, otobüs ve tramvay duraklarında sabah saatlerinde kalabalıklar oluştu.
