İstanbul'da kar yağışı başladı: İmamoğlu'ndan önlem çağrısı

İstanbul'da kar yağışı başladı: İmamoğlu'ndan önlem çağrısı

İstanbul'da beklenen kar yağışı kendini göstermeye başlarken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbullulara uyarılarda bulundu. İmamoğlu, sosyal medya hesabından kar yağışının salı günü öğle saatlerine kadar sürmesini beklediklerini söylerken, sürücülere tedbir çağırısında bulundu.

İstanbul'un özellikle kuzey kesimlerinde etkili olan kar yağışı, salı öğlene kadar devam edecek. Meteoroloji ekipleri tarafından yapılan tahminlere göre, TEM otoyolu kuzeyinde 20 cm'ye, E-5-TEM arasında ise 5 cm'ye kadar kar kalınlığı oluşması bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentte oluşacak kar yağışıyla ilgili olarak sürücüleri tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Ayrıca, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AKOM) da bugün ve yarın için İstanbullulara kar yağışı uyarısında bulundu. Sürücülerin özellikle dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan AKOM, güzergahlarını planlarken ve trafiğe çıkarken ekstra özenli olunması çağrısında bulundu.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İstanbul'da beklenen kar yağışı nedeniyle tüm ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirten İmamoğlu, kentte olası olumsuzluklara karşı hazırlıklı olduklarını ifade etti. Halkın güvenliği için alınan önlemlere rağmen sürücülerden de aynı hassasiyeti göstermeleri istendi.

İstanbul genelinde kar yağışının etkili olmasıyla birlikte, yetkililer ve meteoroloji ekipleri sürekli olarak güncel bilgileri takip ederek halkı bilgilendirmeye devam ediyor.

İmamoğlu, paylaşımında, "İstanbul'un özellikle kuzey kesimleri olmak üzere kar etkisini göstermeye başladı. Kar yağışı salı öğlene kadar sürecek. TEM otoyolu kuzeyinde 20 cm’ye, E-5-TEM arasında 5 cm’ye kadar kar kalınlığı oluşacak. Tüm ekiplerimiz teyakkuz halinde ancak sürücüleri tedbirli olmaları noktasında özellikle uyarırız" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN