İstanbul'da kuvvetli sağanak: Sele kapılan 2 kişi hayatını kaybetti

İstanbul Başakşehir'de yaşanan kuvvetli yağış sonrası Başakşehir Metrosu'nu su bastı. Ev ve işyerleri başta olmak üzere araçlar sular altında kaldı. Başakşehir Millet Kıraathanesi'nde ise vatandaşlar sel sebebiyle mahsur kaldı. İstanbul Havalimanı'nda uçak seferleri gecikti. Sağanak yağış sonrası hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükseldi. Öte yandan selde yaşanan ölümlere ilişkin soruşturma başlatıldı.

İstanbul Başakşehir'de yaşanan şiddetli yağış sonrası Başakşehir Metrosu'nu su bastı. Ev ve işyerleri başta olmak üzere araçlar sular altında kaldı. Başakşehir Millet Kıraathanesi'nde ise vatandaşlar sel sebebiyle sıkıştı. Öte yandan selde yaşanan ölümlere ilişkin soruşturma başlatıldı.

Başakşehir'de arabaların suda yüzdüğü görülürken, İstanbul Havalimanı çıkışındaki köprülerin sular altında kaldığı belirtiliyor. Ayrıca uçak seferlerinde gecikme olduğu öğrenildi.

ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Kentin kuzey bölgesinde başlayan yağış, Arnavutköy ve Başakşehir'de şiddetini artırdı. Su baskını ihbarları üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Bölgeye, diğer ilçelerden de itfaiye araçları gönderildi. Yağış nedeniyle Arnavutköy ve Başakşehir bölgesindeki yollarda araçlar mahsur kaldı.

İlerleyemeyen bazı sürücüler, emniyet şeridinde beklerken, bazı vatandaşlar araçlarını iterek kurtarmaya çalıştı. Başakşehir Millet Kıraathanesi'nde yağış nedeniyle içeridekilerin mahsur kaldığı ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. TEM Otoyolu Mahmutbey mevkisinde de yağış nedeniyle bazı sürücüler, yolda güçlükle ilerliyor. İstanbul Havalimanı yolunda da yağış nedeniyle su birikintileri oluşurken, araçlar zorlukla hareket ediyor.

VALİ GÜL VATANDAŞLARI UYARDI

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Arnavutköy ve Başakşehir başta olmak üzere İstanbul'un farklı semtlerinde kuvvetli yağış olduğunu belirterek, su baskınlarına karşı dikkatli olunmasını istedi. Vali Gül ayrıca, motosiklet gibi ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmaması uyarısında bulundu.

İMAMOĞLU'NDAN PAYLAŞIM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Şu an özellikle Karadeniz’e kıyısı olan ilçelerimizde yoğun yağış görülmekte. Arnavutköy’de metrekareye düşen yağış 70kg’ı geçti. Yağış bölgesinin su havzalarının bulunduğu alanda yoğunlaşması İstanbul için iyi haber. Yine de vatandaşlarımızı tedbirli olmaları yönünde uyarırız" dedi.

EYÜP-PİYER LOTİ TELEFERİK HATTI VE METRO HATTININ KAYAŞEHİR MERKEZ İSTASYONU KAPATILDI

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada yoğun yağış nedeniyle Eyüp-Piyer Loti teleferik hattı ile Kirazlı-Kayaşehir merkez metro hattının Kayaşehir merkez istasyonunun kapatıldığı duyuruldu:

"TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattımız hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatılmıştır." "M3 Kirazlı-Kayaşehir Merkez Metro Hattımızda yoğun yağış nedeniyle yolcularımızın güvenliği için Kayaşehir Merkez istasyonumuz kapatılmıştır. Seferlerimiz Kirazlı-Toplu Konutlar istasyonları arasında yapılmaktadır."

KÜÇÜKÇEKMECE'DE DE ARAÇLAR SEL SULARINA KAPILDI

Küçükçekmece’de aşırı yağış nedeniyle dere taştı. Araçlar sel sularına kapıldı.

BAŞAKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Başakşehir Millet Kıraathanesi'nde mahsur kalan vatandaşlar tahliye edildi.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu: "Belediyemizde misafir ettiğimiz komşularımız, servislerimizle evlerine bırakılacaktır. Ekiplerimizin çalışmaları devam ediyor."

İSTANBUL VALİLİĞİ: CAN KAYBI VEYA YARALI YOK

İstanbul Valiliği, sel nedeniyle yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar 1150 su baskını ihbarı yapıldı. Can kaybı veya yaralı yok." dedi.

İMAMOĞLU SEL SONRASI SON DURUMLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da etkili olan sağanak ve sel baskınlarıyla ilgili açıklama yaptı. İmamoğlu, "2 bin 137 personelimizle anlık müdahalede bulunuyoruz. Valilikle irtibat halindeyiz. Yarın öğlene kadar çok parçalı yağış geçişleri beklenmektedir ama bu şiddette olması düşünülmüyor" dedi.

İstanbul'daki kuvvetli sağanaklarda 1 saatte Arnavutköy ve Başakşehir çevrelerine metrekareye 128 kilogram yağış düştü. Arnavutköy ve Çatalca'da şiddetlenen yağış nedeniyle birçok ev ve iş yerini su bastı, yoğun yağış nedeniyle Eyüp-Piyer Loti teleferik hattı ile Kirazlı-Kayaşehir merkez metro hattının Kayaşehir merkez istasyonu kapatıldı.

İMAMOĞLU SEL İLE İLGİLİ SON DURUMU AÇIKLADI

İBB Başkanı İmamoğlu ise İstanbul'da etkili olan sağanak ve sel baskınlarıyla ilgili açıklama yaptı.

İmamoğlu, şunları söyledi:

"Şu ana kadar sahada bin 808 ihbar gerçekleşti. Bazı önemli noktalarda göllenmeler ve su baskınları yaşandı. Kayaşehir istasyonumuzda göllenme ve sel sularının akışı gerçekleşti. Burada metro durağı iptal edildi.

Kayaşehir istasyonu kapalı ve müdahalelerimiz devam ediyor. Millet Kütüphanesi'nde mahsur kalan on vatandaşımıza itfaiye ekiplerimiz müdahale ediyor. Çam Sakura hastanesine müdahale ediliyor.

Anlık müdahale için irtibatımız sürüyor. 2 bin 137 personelimizle anlık müdahalede bulunuyoruz. Valiliğimizle de eş güdümlü şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Bazı noktalarda yağış 150 kiloyu bulmuştur.

Yarın öğlene kadar çok parçalı yağış geçişleri beklenmektedir ama bu şiddette olması düşünülmüyor. Anlık ihbarlarınız çok önemlidir. İklim değişikliğinin de seferberlik gerektirdiğinin ve yatırımların bunu düşünerek de yapılmasının altını çizmek istiyorum."

SELDE 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sel sularına kapılan 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da taşkınlar nedeniyle 5 kişinin yaralandığını ve tedavilerinin sürdüğünü belirtti.

AKOM: ARNAVUTKÖY 128 KİLOGRAM YAĞIŞ ALDI

İBB AKOM'dan yapılan açıklamada Arnavutköy'ün 128 kilogram yağış aldığı açıklandı.

AKOM'dan yapılan yazılı açıklamada, "Sağanak yağış akşam saatlerinde Sarıyer, Eyüpsultan, Arnavutköy, Başakşehir, Çatalca ilçelerinde şiddetini arttırarak ani sağanak geçişleri başlamıştır. Yağış saat 21.00 sularında etkisini kaybetmiştir. Aralıklı yağış geçişlerinin bugün öğle saatlerine kadar aralıklarla bölgesel olarak etkili olmaya devam edeceği tahmin edilmektedir. Boğaz çevresi ve Avrupa yakasında etkili olan yağış sonucu metrekareye Arnavutköy 128 kg, Çatalca 40 kg, Beykoz 37 kg, Sarıyer 28 kg, Silivri 15 kg yağış kaydedilmiştir" denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN