İstanbul'da yarın otobüse binecekler dikkat! Otobüs sahipleri yarın eylemde: "Sefere çıkmayabilirler"

İstanbul'da yarın otobüse binecekler dikkat! Otobüs sahipleri yarın eylemde: "Sefere çıkmayabilirler"

İstanbul'da yarın otobüsü kullanacaklar dikkat! Otobüs sahipleri eyleme çıkıyor! İstanbul'un bazı ilçelerinde sefere çıkamayabilir...

İstanbul'daki 3.041 özel halk otobüsü sahibi, İBB'den ödemelerini alamadıkları için ekonomik sıkıntılar yaşadıklarını ve sefere çıkamama riskinin arttığını belirterek yarın Saraçhane'de eylem yapacaklar.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) ödemelerini alamadıkları için zor durumda kalan 3.041 özel halk otobüsü sahibi, yarın Saraçhane'de eylem yapacaklarını duyurdu. Özel halk otobüsü sahipleri, yaşadıkları mağduriyeti ve taleplerini bir açıklama ile kamuoyuyla paylaştı.

ÖZEL HALK OTOBÜS SAHİPLERİ ŞİKAYETLERİNİ DİLE GETİRDİ

Özel halk otobüsü sahipleri, uzun süredir ödemelerini alamadıkları için ciddi ekonomik zorluklar yaşadıklarını ifade etti. Bu durumun, günlük işleyişlerini ve sundukları hizmeti olumsuz etkilediğini belirten esnaf, araçların bakım ve onarımlarını yapamaz hale geldiklerini, personel maaşlarını ödeyemediklerini ve yakıt temin edemediklerini vurguladı.

Esnaf, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alacakları ödemelerin uzun süredir yapılmadığını ve bu durumun birçok zorluğa neden olduğunu belirtti. Açıklamada, "Biz esnafın işleyişini doğrudan etkileyen bu durum, hizmet kalitemizi düşürüyor ve vatandaşları mağdur ediyor" ifadelerine yer verildi.

İBB'den 1 yıldır ödeme bekliyorlar! Özel Halk Otobüsü şoförleri isyan etti - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber​​​​​​​

Hizmet verdikleri araçların çoğunun eski ve sürekli tamir gerektirdiğini belirten otobüs sahipleri, ödemelerin yapılmaması nedeniyle bu tamirleri bile yapamaz hale geldiklerini, personel maaşlarını ödeyemediklerini ve mazot alamadıklarını dile getirdi.

Ekonomik zorluklar nedeniyle zorunlu olarak sefere çıkamayacakları günlerin çok yakın olduğunu ifade eden esnaf, bu durumun tüm İstanbul halkını olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

Açıklamada, "Mağduriyetimizin farkında olarak, sesimize kulak vermenizi ve destek olmanızı istiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlarla yapmış olduğumuz görüşmeler maalesef bir çözüme kavuşmamıştır. Bizimle birlikte, yöneticilere ve karar vericilere sesimizi duyurarak, onları harekete geçmeye davet edin" ifadelerine yer verildi.

Özel halk otobüsü sahipleri, "Esnaf olarak hakkımız olan ödemelerin bir an önce yapılmasını talep ediyoruz. İşimizi aksatmadan, siz değerli İstanbulluları mağdur etmeden hizmet vermeye devam etmek istiyoruz. Her birinizin desteği, bu zor zamanlarda bizim için çok değerli. Lütfen, durumumuzu dikkate alarak, bizlere destek olunuz" çağrısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN