İstanbul'daki 'elektrik fırtınası' ışık gösterilerini andırdı

İstanbul'da beklenen sağanak yağış öncesi, gece saatlerinde elektrik fırtınası görüldü. Adeta ışık gösterilerini andıran doğa olayı bazı vatandaşları korkuturken bazısı da cep telefonu ile o anları kayda aldı.

İstanbul'da beklenen gök gürültülü sağanak yağış öncesi gece saatlerinde boğaz kesimi ve kuzey bölgelerinde ağırlıklı olmak üzere, gökyüzünde 'elektrik fırtınası' meydana geldi. Genellikle yağış öncesi kuru havalarda görülen elektrik fırtınası, bazı vatandaşları korkuttu.

Bulutların içinde, ışık gösterilerini andıran doğa olayını gören vatandaşlar cep telefonlarına sarıldı. O anlar kameralara yansıdı.

1-012.jpg

ELEKTRİK FIRTINASI NEDİR?

Elektrik fırtınaları, yağış öncesi örülen doğa olayıdır. Elektrik fırtınası genellikle sıcaklık değişiklikleri ve atmosferdeki elektrik yüklemesi nedeniyle meydana gelir.

2-004.jpg

Bu fırtınalar, gökyüzünün şimşeklerle aydınlandığı, gök gürültüsünün yankılandığı ve yağmurla birlikte düşen devasa elektrik deşarjlarına tanıklık edilen olağanüstü doğa olaylarıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN