İstanbullulara kuvvetli yağış uyarısı: AKOM ilçe ilçe saydı

İstanbullulara kuvvetli yağış uyarısı: AKOM ilçe ilçe saydı

AKOM, İstanbul'un kuzey ilçelerine şiddetli rüzgar ve kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Sarıyer, Beykoz, Çatalca, Arnavutköy, Eyüpsultan ve Şile ilçelerinde şiddetli rüzgar ve yoğun yağış beklendiği ifade edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentin kuzey ilçelerinde şiddetli rüzgarla birlikte kuvvetli yağışın etkili olmasının beklendiğini duyurdu. Kent genelinde hava sıcaklıklarının 7 derece civarında seyrettiği belirtilirken, aralıklı sağanak geçişlerin yaşandığı aktarıldı.

AKOM'dan yapılan açıklamada, saatte 20 ila 50 kilometre arasında esen kuzey yönlü rüzgarların, özellikle kentin kuzey ilçelerinde etkili olacağı ifade edildi. Çatalca, Arnavutköy, Eyüpsultan, Sarıyer, Beykoz ve Şile gibi bölgelerde şiddetli yağışların yaşanabileceği tahmin edilirken, vatandaşların bu duruma karşı dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

SEL VE SU BASKINLLARINA DİKKAT

Açıklamada, kent genelinde gün boyunca metrekareye 15 ila 35 kilogram arasında yağış düşmesinin beklendiği bildirildi. Bu durumun, yerel olarak su baskınları ve sel riski gibi olumsuzluklara neden olabileceği uyarısında bulunuldu.

Ancak, yağışların yarın öğle saatlerinden itibaren zayıflamasının beklendiği de kaydedildi. Özellikle İstanbul'un kuzey bölgelerinde etkili olacak olan yağışların, kısa süreli de olsa şiddetli geçişler gösterebileceği belirtildi.

RİSK TAŞIYAN BÖLGELERDE EVDE BULUNMAK ÖNEMLİ

İstanbul genelindeki yetkililer, vatandaşların mümkünse dışarı çıkmamaları, şemsiye ve yağmurluk gibi önlemleri almaları, sürücülerin ise trafiği daha dikkatli ve yavaş bir şekilde kullanmaları konusunda uyarılarda bulundu. Özellikle sel riski taşıyan bölgelerdeki vatandaşların, mümkünse evlerinden çıkmamaları ve gerekli tedbirleri almaları önemle vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN