İstanbul'un göbeğinde yangın paniği! Tarihi Mısır Çarşısı yakınındaki bir restoran alevlere teslim oldu

İstanbul’un en yoğun noktalarından biri olan Eminönü Meydanı’nda bir restoranın dış cephesinde yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, çevrede paniğe yol açtı.

Fatih Eminönü'nde, Rüstempaşa Mahallesi Kalçin Sokak’ta bulunan 5 katlı bir restoranda öğle saatlerinde yangın çıktı. Bacadan başladığı öne sürülen yangın, kısa sürede büyüyerek işletmeyi sardı. Olay sırasında içeride bulunan müşteriler kendilerini hızla dışarı atarken, çevrede büyük panik yaşandı.

İTFAİYE HIZLA MÜDAHALE ETTİ

Yangın ihbarının ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Alevlerin yan binalara sıçramaması için büyük çaba harcayan itfaiye ekipleri, yangını hem içeriden hem de dışarıdan müdahale ederek kısa sürede kontrol altına aldı.

Olay anına tanıklık eden yan taraftaki kafeterya çalışanı Kadir Dilekçi, "Yangın yan taraftaki havalandırmadan çıktı. Duman çıkmaya başladı. Biz kendimizi dışarı attık. Kedi şirketin kedisi, onu da kurtardık. Bir kediyi çıkaramadık" dedi.

VALİLİKTEN VE YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA

Yangınla ilgili basın mensuplarına bilgi veren İstanbul Valisi Davut Gül, yangının Mısır Çarşısı’nda değil, çarşının yanındaki işletmede çıktığını vurguladı. Vali Gül, "Basın son dakika olarak ‘Mısır Çarşısı'nda yangın çıktı' dedi. Yangın, Mısır Çarşısı'nda çıkmadı. Mısır Çarşısı sağ tarafımızda. Mısır Çarşısı'nın yan tarafındaki işletmede çıkmış. İtfaiye ekipleri yaklaşık 5 dakika içerisinde müdahalede bulundu. Şu an gördüğünüz gibi kontrol altında. Soğutma çalışmaları devam ediyor. 75 personel, 20 civarında da itfaiye ekibi şu an burada. Herhangi bir can kaybı ve yaralı yok. Soğutma çalışmaları neticesinde yangının çıkış sebebini de itfaiye ayrıca raporlayacak. Geçmiş olsun. Bina ahşap ve restoran. Biraz daha hızlı yayılmış. Hızlı müdahalede bulunuldu. Herhangi bir yere sıçramadan yangın söndürüldü. Mahsur kalan ve aranan kimse yok. Teşekkür ederim" dedi.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan resmi açıklamada ise, yangının mutfak bölümünde başladığına dair ön bulguların olduğu, ancak kesin nedenin teknik incelemelerin ardından belirleneceği ifade edildi.

Yangınla ilgili incelemeler sürerken, restoranda maddi hasar meydana geldiği bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN