İstanbul'un o ilçelerinde yaşayanlar diken üstünde! 'Acilen' denilerek uyarıldı

İstanbul'un o ilçelerinde yaşayanlar diken üstünde! 'Acilen' denilerek uyarıldı

İstanbul'un o ilçelerinde yaşayan vatandaşlar adeta diken üstünde! Raporda 'acilen' denilerek uyarı yapıldı! İstanbul'un riskli 7 ilçesi açıklandı...

İstanbul Planlama Ajansı (İPA), kentin rezerve ve riskli alanlarını içeren son raporunu kamuoyuyla paylaştı. İPA'nın "Kent Gündemi Serisi"nin son raporunda, kasım ayında yapılan değişikliklerin ardından gündeme gelen rezerv alan ve riskli alan kavramları, İstanbul'daki yansımalarıyla birlikte detaylı bir şekilde incelendi. Raporda, özellikle acilen dönüşüme sokulması gereken 7 ilçenin de belirlendiği bilgisi yer aldı.

Rapora göre, 2012 tarihli ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun, kentsel dönüşümde önemli bir araç olarak kullanılıyor. Ancak, 9 Kasım 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren değişikliklerin ardından bu kavramlar yeniden gündeme geldi.

İSTANBUL'DA 800 BİN BİNANIN SADECE 84 BİNİ DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

İstanbul'a özel deprem yasası geliyor! Bakan Özhaseki 'Kabine'de sunum yapacağım' diyerek duyurdu: '600 bin daire yerle yeksan olur…' - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Raporda, "Son 11 yılda İstanbul’da bulunan ve 2000 yılı öncesi yapılmış 800 bin binanın yalnızca 84 bini dönüşmüştür. İlan edilen riskli alanların çoğunlukla kamu mülkiyetinde bulunan, genellikle tek veya iki katlı düzensiz yapıların bulunduğu ya da rantı yüksek alanlardan oluştuğu belirtilmektedir" denildi.

İSTANBUL'UN RİSKLİ 7 İLÇESİ

İstanbul'da da deprem unutuldu; bina dayanıklılık testlerine ilgi azaldı

Bu bağlamda, Büyükçekmece, Güngören, Kartal, Küçükçekmece, Pendik, Tuzla ve Zeytinburnu gibi 7 ilçede acil olarak dönüşüme ihtiyaç duyulduğu vurgulandı. Özellikle Tuzla ilçesinde, Bakanlık tarafından ilan edilen alanın 38 katı büyüklüğünde bir alanda kentsel dönüşüm gerekliliği bulunuyor.

Raporda, rezerv alanlar konusunda dikkat çeken bir başlık ise Kanal İstanbul güzergahındaki durum oldu. Kanal İstanbul güzergahındaki rezerv alanlarda, merkezi yönetim tarafından yapılan açıklamalara göre 500 bin, İPA'nın analizine göre ise 2 milyon yeni nüfus artışı öngörülüyor. Ancak, yapılan değerlendirmelerde, yeni düzenlemelerin gelir adaletsizliği, mülksüzleşme ve barınma hakkına dair sorunları derinleştirebileceği, afete dayanıklı kentlerden ziyade finansal kaynak oluşturmaya yönelik adımlar atılabileceği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN