İstanbul'un o ilçesindeki mahalle sakinleri artık yeni iş yeri istemiyor: Artık yeter

İstanbul'un o ilçesindeki mahalle sakinleri artık yeni iş yeri istemiyor: Artık yeter

İstanbul’un o ilçesinde yaşayan vatandaşlar artık isyan etmeye başladı. Yeni iş yerlerinin bölgeyi daha da kalabalık hale getirmesi mahalle sakinlerini rahatsız ederken artık yeni iş yeri istemediklerini dile getirdiler. İşte konuya ilişkin detaylar…

Kalabalık atmosferiyle bilinen İstanbul, bazı semtlerindeki aşırı kalabalıkla dikkat çekiyor. Öyle ki özellikle son zamanlarda ciddi bir kalabalıkla karşı karşıya kalan o semt sakinleri söz konusu bölgeye artık iş yeri açılmaması konusunda oldukça kararlı. Bölgede yaşayan vatandaşlar yeni bir iş yerine tahammülleri kalmadığını ve daha fazla kalabalıkla mücadele etmek istemediklerini belirten tepkiler vermeye devam ediyor.

yeni-proje-3.jpg

Boğaziçi Arnavutköy Derneği, 1992 yılında mahallenin güzelleştirilmesi amacıyla kuruldu. Kuruluşunun üzerinden geçen yıllar içinde Arnavutköy, İstanbul’un en gözde eğlence merkezlerinden biri haline geldi. Bu değişim, mahalle sakinlerini ve derneği, beklenmedik bir politik mücadelenin içine sürükledi.

Arnavutköy'deki evlerin pencere ve duvarlarında, "Verme. Artık Arnavutköy’e iş yeri ruhsatı verme." yazılı afişler dikkat çekiyor. 10 Haber'den Zeynep Güven'in haberine göre dernek, Beşiktaş Belediyesi'nden mahalleyi korumasını talep ediyor. Ancak dernek sözcüleri, belediyenin bu konuda yetersiz kaldığını ve mahallelinin taleplerini yeterince ciddiye almadığını ifade ediyor.

yeni-proje-1.jpg

CAN GÜVENLİĞİ TEHLİKESİ VE SOSYAL SORUNLAR

Dernek sözcüsü Prof. Dr. İpek İlkkaracan, Arnavutköy’deki eğlence mekanlarının çoğalmasıyla birlikte yaşanan trafik ve güvenlik sorunlarına dikkat çekiyor. Çakışan vale servisleri ve çift sıra park edilen araçlar nedeniyle, acil durumlarda ambulans veya itfaiye araçlarının mahalleye girmekte zorlandığını belirtiyor.

Yerel seçimler öncesinde Beşiktaş Belediye Başkanı adayı olarak semte gelen ve mahallelinin sorunlarına çözüm sözü veren belediye başkanı, dernek üyeleriyle yüz yüze görüş alışverişinde bulundu. Mahalleli, belediyenin samimiyetle sorunlara eğilmesini ve merkezi yönetime baskı yaparak gerekli düzenlemelerin gerçekleştirilmesini bekliyor.

yeni-proje-2.jpg

KORUMA ALTINDAKİ SEMT

Arnavutköy, Boğaziçi Kanunu ile koruma altına alınmış bir bölge olup, sakinleri tarihi ve kültürel mirası koruma konusunda kararlı. Mimar Ahmet Ergelen ve diğer dernek üyeleri, Arnavutköy'ün sadece bir eğlence yeri değil, gerçek insanların yaşadığı bir mahalle olduğunu vurgulayarak, semtin ticarileşmesine karşı çıkıyorlar.

Arnavutköy sakinleri, semtin giderek artan ticarileşmesi ve sosyal dokusunun bozulmasına karşı mücadelelerini sürdürüyor. Belediye ve yerel yönetimlerden somut adımlar bekleyen mahalleli, tarihi dokunun ve yaşam kalitesinin korunması için seslerini duyurmaya devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN