Jül Sezar mektubunda yazan yerde altın aradılar! Tokat’ta duymayan kalmadı: Buldukları küpün içinden bakın ne çıktı?

Jül Sezar mektubunda yazan yerde altın aradılar! Tokat’ta duymayan kalmadı: Buldukları küpün içinden bakın ne çıktı?

Tokat’ın Zile ilçesinde Jül Sezar’ın ‘Veni, Vidi, Vici’ sözünü söylediği tarihi Zile Kalesi’nin antik tiyatro alanında altın olduğu söylentisi bölge halkını harekete geçirdi. Alanda altın bulma umuduyla yapılan kazı çalışmaları sonucunda ise ortaya bambaşka bir şey çıktı…

Tokat Zille’de halk arasında yayılan altın var dedikodusu bölgede hareketliliğe neden oldu. Söylentilerin ardından başlatılan kazı çalışmalarının sonucunu Tokat Valisi Numan Hatipoğlu yaptığı açıklamayla aktardı ve bulunan küpten en çıktığını söyledi.

Roma İmparatoru Jül Sezar’ın, Basforos Kralı 2’nci Pharnake’yi yendikten sonra senatoya yönelik ünlü ‘Veni, Vidi, Vici’ (Geldim, Gördüm, Yendim) sözünün de geçtiği mektubu yazdığı, 4.000 yıllık Zile Kalesi’nin surlarının kuzey doğusunda kayaların oyulmasıyla yapılan antik tiyatro alanında kazı çalışmaları başladı.

tokatta-altin-dolu-sanilan-kulce-2.jpg

ALTIN SANDILAR AMA BAMBAŞKA BİR ŞEY ÇIKTI

Kazı çalışmalarında 1 Ekim 2023 tarihinde bulunan ve bölge halkının içinde altın olduğu söylentisiyle heyecanlandığı küpün içinden yağ çıktı.

tokatta-altin-dolu-sanilan-kulce-1.jpg

Konuyla ilgili açıklama yapan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, “Zile Kalemizde bulunan antik tiyatrodaki kazı çalışmalarımız sürüyor. Müzemiz ve üniversitemiz iş birliğiyle kazılara devam ediyor” dedi.

tokatta-altin-dolu-sanilan-kulce-3.jpg

Kazının genişletileceği bilgisini de veren Vali Hatipoğlu, “Antik tiyatro kazımızda önemli noktalara ulaştık. Burada kazıyı genişletmek için bir miktar kamulaştırmamız da olacak. Zile Kalemizin eteklerinde yer alan bir antik tiyatrodur. Burada bulunan küpten altın çıkmadı. Bulunan küp yağ küpüdür. Çalışmalarımız devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN