‘Kadınca Dünya’ sergisi açıldı

‘Kadınca Dünya’ sergisi açıldı

Yazar ve ressam Hurşit İlbeyi’nin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına hazırladığı “Kadınca Dünya” isimli resim sergisi Maltepeli sanatseverler ile buluştu.

Maltepe Belediyesi’nin ev sahipliğinde açılan sergiden elde edilen gelir, deprem mağduru ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Yaşadığı sağlık sorunlarının ardından sanatsal terapi olarak resim yapmaya başlayan İlbeyi, yurt içinde ve yurt dışında pek çok kişisel ve karma sergiye katıldı. Karakteristik ve idol portrelerle sanatsal estetiği ve toplumsal duyarlılığı tuvalde bütünleştiren İlbeyi, A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem’’in portresini yaparak Cumhuriyetin 100. yılında Avrupa Şampiyonu olan Filenin Sultanları’nı selamladı. Sergide İlbeyi, değişik tekniklerle tuval üzerine yaptığı sörf resimlerine, portre çalışmalarına ve kentsel yaşam tablolarına yer verdi. İlbeyi’ne Türkan Saylan Kültür Merkezi Kültür Sanat Koordinatörü Levent Turhan Gümüş tarafından plaket takdim edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN