Karşıyakalı çocuklar çevre bilinciyle yetişiyor

Karşıyakalı çocuklar çevre bilinciyle yetişiyor

Çocuklara geri dönüşüm bilinci kazandırmak amacıyla Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan ödüllü bitkisel atık yağ toplama kampanyasında mart ayının kazananı belli oldu. 12 kilogram ile ay boyunca en fazla atık yağı toplayan 9 yaşındaki Kaan Kocaçınar, Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ı ziyaret etti. Başkan Ünsal, “Genciyle, yaşlısıyla el ele doğamızı koruyacağız, geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi, çevre bilincini erken yaşlarda geliştirmek ve sürdürülebilir bir gelecek için çocukları teşvik etmek amacıyla başlattığı ödüllü bitkisel atık yağ toplama kampanyasını sürdürüyor. 6-18 yaş grubundaki çocukların katılımına açık olan kampanya, her ay çevreye duyarlı genç bireyleri ödüllendiriyor. Fatma Neşe Kaya İlkokulu öğrencisi 9 yaşındaki Kaan Kocaçınar, topladığı 12 kilogram bitkisel atık yağ ile kampanyada mart ayının birincisi oldu. Başarısından dolayı Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal tarafından ağırlanan Kaan Kocaçınar’a, spor çantası, termos ve bardak hediye edildi.

“7’DEN 77’YE KARŞIYAKA İÇİN EL ELE”

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Karşıyaka Belediyesi olarak çevre bilincinin çocuklara küçük yaşlardan itibaren kazandırılması gerektiğine inanıyoruz. Bu kampanya sayesinde çocuklarımız hem doğayı korumayı öğreniyor hem de sorumluluk duygusu geliştiriyor. Kaan gibi çevre gönüllüsü çocuklarımızı görmek bizlere de büyük umut veriyor. Karşıyakamızı daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için 7’den 77’ye, hep birlikte çabalamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

DOĞAYI KORUMA SEFERBERLİĞİ

Çocuklar için ödüllü kampanyanın devam ettirilmesi planlanıyor. Ay boyunca en fazla bitkisel atık yağ toplayan çocuklar, yine çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek. Öte yandan, Karşıyaka Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, 5 litre ve üzeri atık bitkisel yağı muhtarlıklara teslim eden vatandaşlara da sıvı sabun hediye ediliyor. Böylece hem çocuklar hem de yetişkinler, doğayı koruma seferberliğine aktif katılım sağlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN