Kars'ta tehlike devam ediyor! Vatandaşlara yeni uyarı

Kars'ta tehlike devam ediyor! Vatandaşlara yeni uyarı

Son 30 yılın en yoğun kar yağışını alan ve hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi üzerine eriyen kar sularının taşkınlara neden olduğu Kars'ta tehlike devam ediyor. Valilik vatandaşları sel ve taşkınlara karşı uyardı.

Kars'ta havaların aniden ısınması karların hızla erimesine yol açtı. Ortasından geçen su kanalı kar sularıyla dolup taşan Aydınlıkevler Mahallesi'nde, gece su basan çok sayıda ev ve ahırda tahliye çalışması yapıldı.

Tehlikenin devam ettiği kentte valilikten de vatandaşlara uyarı geldi. Açıklamada, hava sıcaklığın bölgede mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bölgemizde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, sel, su taşkını, heyelan, çığ gibi riskler devam ediyor. Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN