Kartal'da kaldırım yenileme atağı!

Kartal'da kaldırım yenileme atağı!

Kartal Belediyesi, Mayıs ayında başlattığı kaldırım yenileme çalışmalarına havaların mevsim normaline dönmesiyle birlikte hız verdi. İlçenin 20 mahallesinde tespit edilen sorunlu kaldırımları mahalle mahalle baştan sona yenilemek için kolları sıvayan ekipler, yaya ve sürücülerin ulaşımlarını güvenli ve konforlu bir şekilde sağlayabilmeleri için yoğun bir mesai harcıyor.

Modern ve yaşanabilir bir kent kimliği oluşturmak amacıyla Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in talimatları doğrultusunda son yıllarda kentin altyapı ve üstyapı hizmetlerinde büyük atılımlar gerçekleştiren Kartal Belediyesi, eskimiş ve bozulmuş kaldırımları, yayaların ve araçların ihtiyacına uygun hale getiriyor.

Kartal’ın 20 mahallesini kapsayan kaldırım yenileme çalışmaları son olarak Petrol İş Mahallesi Kumru Sokak ile Kordonboyu Mahallesi Çiçeksuyu ve Şahane Sokaklarında başlatıldı.

Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kumru Sokak’ta 625 metre uzunluğundaki yol üzerinde çift taraflı imalat sonucunda, belirlenen bölgede yaklaşık olarak 2.000 metrekare kaldırım çalışmasına başlarken, Çiçeksuyu ve Şahane Sokaklarında ise 500 metrelik eski ve yıpranmış kaldırımları sökerek daha modern, dayanıklı ve estetik açıdan daha uygun kaldırımlar inşa ediyor.

“İlçemizi Güzelleştirmeye Devam Ediyoruz”

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, kaldırım yenileme çalışmalarına ilişkin olarak, "Vatandaşlarımızın günlük yaşamını kolaylaştırmak ve ilçemizin genel görünümünü güzelleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu proje, altyapı çalışmalarımızla birlikte Kartal'da yaşam kalitesini artırmak adına attığımız önemli adımlardandır." Dedi ve yenileme çalışmaları esnasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına, vatandaşların belirlenen geçici yaya yollarını kullanmaları ve uyarı levhalarına dikkat etmeleri konusunda da çağrıda bulundu.

Kartal Belediyesi'nin kaldırım yenileme projesi, ilçe sakinlerinden büyük takdir toplarken, kaldırımların yenilenmesiyle Kartal'ın çehresi daha modern ve güvenli bir hale gelecek.

Çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda en kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN