“Kartlı sayaç eziyetinden bizleri kurtardığı için Ferdi Başkana teşekkür ederiz”

“Kartlı sayaç eziyetinden bizleri kurtardığı için Ferdi Başkana teşekkür ederiz”

Manisalılara verdiği sözleri tutmaya devam eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, zorunlu kartlı sayaç uygulamasının kaldırıldığını duyurmasının ardından kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçiş ile ilgili müjdeleri de Manisalılarla paylaşmış ve sayaç sökme, takma ücreti, abone sözleşme ücreti ve mekanik sayaca dönüşüm işlemleri gibi işlemlerin ücretsiz olacağı açıklamıştı.

Kendilerine sorulmadan takılan kartlı sayaçlar nedeniyle yaşadıkları zorlukları anlatan Manisalılar, hem zorunluluğun kaldırılması hem de işlemlerin ücretsiz yapılması dolayısıyla Başkan Zeyrek’e teşekkür etti. Kartlı sayacın kendileri için eziyet olduğunu ifade eden Ramazan Soğancı; “Kartlı sayaç eziyetinden milleti kurtardığı ve sözünde durduğu için Ferdi Başkana teşekkür ediyorum” dedi.

Göreve geldiği günden beri verdiği sözleri yerine getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, zorunlu kartlı sayaç uygulamasının kaldırıldığı haberinin ardından kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçmek isteyen abonelere de müjdeler vermişti. Başkan Zeyrek açıklamasında “Kartlı sayaçların mekanik sayaca dönüşüm işlemi, mevcut kartlı sayaçlar yerinden hiç sökülmeden üç beş dakikalık kısa bir sürede kurumumuzun teknik ekiplerince yerinde yapılacaktır. Bu işlemleri yaparken abonelerimizi düşünerek sayaç sökme, takma ücreti, abone sözleşme ücreti ve mekanik sayaca dönüşüm işlemlerini, abonelerimize ÜCRETSİZ yapmayı planladık” ifadelerini kullanmıştı.

Sayaç değişim işlemleri 1 Haziran İtibariyle başlayacak

1 Haziran’da sayaç değişimlerinin başlayacağını açıklayan Başkan Zeyrek; “1 Haziran itibariyle başlayacağımız sayaç değişim işlemlerinde abonelerimiz, sadece 45 metreküp güncel su ücreti karşılığı depozito ücreti ödeyerek kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçebilecek. Bu 45 metreküplük depozito ücreti Haziran ayı için damga vergisiyle birlikte 784 lira 15 kuruş olarak hesaplanmıştır. Depozito adı altında abonelerimizden alınan bu bedel yasal olarak alınmak zorunda olup, kurumumuzun kasasında emanet olarak duracak bir bedeldir. Abonelerimiz bu ücreti aboneliklerini sonlandırmaları halinde idaremizden geri almak üzere güvence bedeli olarak ödemektedirler. Aboneliğini sonlandıran abone sahibi, aboneliğini hangi tarihte sonlandırmış ise o dönemdeki 45 metreküplük güncel su ücret tarifesine göre geri iade edilecektir” açıklamalarında bulunmuştu.

"Bize resmen işkence çektirdiler"

Kendilerine sorulmadan takılan ve ücretleri de yine Manisalılardan alınan kartlı sayaç nedeniyle yaşadıkları zorlukları anlatan vatandaşlar Başkan Zeyrek’e teşekkür etti. Kartlı sayacın kendileri için eziyet olduğunu ifade eden Ramazan Soğancı; “Kartlı sayaçtan hiç memnun değiliz. Değiştirmeyi düşünüyoruz. 1 Haziran’da biz de başvurumuzu yapacağız. Değiştirebilme seçeneğimizin olması çok doğru bir karar. Yıllardır bu konuda mağdurduk. Yakın bölgelerde karta su yükleme noktaları yok. Su aniden bittiğinde de sorunlar yaşıyoruz. Mesela geçtiğimiz günlerde yedek krediyi kullanmışız, farkında değiliz. Unutmuşuz su yüklemeyi. Gecenin bir yarısında su yükleme noktası bulmaya çalıştık. Daha önce benim normal sayacım vardı, habersiz bir şekilde değiştirilmişti. İstemememize rağmen yüklü miktarda para ödemek zorunda kalmıştık. Sayacın tarihi geçti denilerek değiştirildi. Normal sayaca çevirmek için birkaç kere de başvuruda bulundum. Önümüze türlü türlü engeller çıktı. Ama şu an gördük ki yapılabiliyor. Geç kalmış bir uygulama. Bize resmen işkence çektirdiler. Yaşlı insanlarımız da çok zorlanıyor” dedi.

“Ferdi Başkana teşekkür ediyorum”

Ramazan Soğancı; “Seçimlerden sonra ilk yüklemem oldu ve ücret fark ediyor. Gerçekten 2 ton suyu 1 liradan aldım. Daha önce 700 lira yaptığım yüklemede şimdi 200 liralık yükleme yaptım. Gördüğümüz kadarıyla hizmet yapılıyor. Belediyecilik anlamında daha da güzel işler yapılacağına inanıyorum. Zaten Ferdi Başkanı da destekledik. İnşallah daha iyi şeyler olacak. Kartlı sayaç eziyetinden milleti kurtardığı ve sözünde durduğu için Ferdi Başkana teşekkür ediyorum” dedi.

Demek ki İsteyince Yapılabiliyormuş

Kartlı sayaç nedeniyle yaşanan zorlukları anlatan İlhan Öncü; Kartlı sayaçtan çok şikayetçiyiz. Oğlum işten geliyor su bitiyor koşup su yüklemek zorunda kalıyor. İstemediğimiz halde haberimiz olmadan sayacımızı değiştirdiler. Çok müracaat ettik ama yine de değiştirmediler. Demek ki isteyince yapılabiliyormuş. Ferdi başkanımız verdiği sözü tutuyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

"Kartlı sayaçtan herkes şikayetçiydi"

Kartlı sayaçtan herkesin şikayetçi olduğunu ifade eden Reşit Akbaş “ ücretsiz değiştirilecek olması çok güzel bir şey oldu. Çünkü kartlı sayaç sisteminde harcamadığın suyun parasını önceden ödüyorsun. Yani kullanmadığımız suyun parasını peşin veriyoruz. Herkes şikayetçiydi kartlı sayaçtan. Bu zorunluluğun kaldırılması çok çok iyi oldu. Ferdi Başkana başarılar dilerim. Biz zaten eskilerden bıkmıştık inşallah çok daha ileri gider. Kolaylıklar diliyoruz.

"Büyük sorunlar yaşanıyor"

Kartlı sayaç nedeniyle büyük sorunlar yaşandığını ifade eden Meral Akbaş “Ben kartlı sayaç kullanmıyorum ama bir arkadaşım var, ayağından ameliyat olmuştu. Ben sürekli su soldurmaya gidemiyorum diyordu. Hatta valiliğe kadar gitti değiştirmek için ama olmadı. Büyük sorunlar yaşanıyor. Zorunluluğun kalkması çok iyi oldu. Ferdi Başkanın önü açık olsun çok memnun olduk. Biz kendisinden çok memnunuz. Halka mikrofonu uzatmanız bile çok güzel bir şey. Şuan için iyi gidiyor daha da iyi olacak her şey. Biz ona inanıyoruz” şeklinde konuştu.

"Ferdi Başkanımız sözünü tuttu"

Ferdi Başkan’ın sözünü tuttuğunu dile getiren Hasan Hüseyin Kozdere “ Daha önce her seferinde saat değiştirip bir de saat parası alıyorlardı bizden. Mekanik sayacı kendim almıştım. Söküp götürdüler kartlı taktılar onu da kendi paramızla aldık. O zaman öyleydi şimdi değişmiş. Bu değişim bizim için güzel olur. Mekanik sayaca ücretsiz geçmek de bizler için güzel olur. Bazen bitiyor aniden unutuyoruz yükleme yapmayı susuz kalıyoruz zorluğu bu. Ferdi Başkana teşekkür ederim. Yapamaz diye bir şey yok başkan yapar. Ferdi Başkanımız sözünü tuttu. Teşekkür ederiz” dedi.

"Ferdi Başkanın arkasındayız her yaptığı hizmet çok güzel"

Kartlı sayaçtan memnun olmadığını anlatan Nihal İnce ; “Kartlı sayaç kullanıyorum. Memnun değiliz ama mecbur kaldık. Geçen gün başımı yıkarken su bitmiş. Tabi mekanik sayaç olsa daha rahat ederiz. Vallahi biz Ferdi Başkanın arkasındayız her yaptığı hizmet çok güzel. Kendisinden çok memnunuz. İnşallah her şey daha güzel olacak. Ferdi Başkan verdiği sözleri tutar. Kızım da, Şehzadeler Belediye Başkanı da tutar. Bize sormadan mecburi yaptılar kartlı sayacı. Bir baktık saatlerimiz değişmiş. Ne istediğimiz bize sorulmadı. Şimdi öyle kullanıyoruz ama inşallah iyi şeyler olacak. Yapılan işler vatandaşa gelecek” dedi.

"Durup dururken değiştirdiler"

Kartlı sayaç takılırken kimseye sorulmadığını ifade eden Sevinç Talukan; “Kartlı sayaç hiç güzel bir şey değil. Çoğu arkadaşım hep şikayet ediyordu. Örneğin tam banyodayken su bitiyor. Onun için zorunluluğun kaldırılması en güzel şey oldu. Ücret ödenmeden değişim yapılacak olması da çok güzel bir şey. Yani durumu iyi olmayanlar için gayet güzel olmuş. Aslında bu kartlı sayaçlara geçilmesi bazı kişileri zengin etmek içindi. Bizim tahminimiz tabi bu şekilde. Durup dururken normal sayaç kullanırken değiştirdiler. Ferdi Başkandan çok memnunuz. Çalışmalarında başarılar diliyorum inşallah daha güzel şeyler yapılır” dedi.

"Manisa’nın değişeceğine inanıyoruz"

Kısa sürede sözlerin tutulduğuna değinen Mustafa Güder; Ben evimde normal sayaç kullanıyorum. Kızlarım kartlı sayaç kullanıyorlar çok zorlanıyorlar. Ne kadar yüklediler bilmiyorum ama unutuyorlar sonrasında da sular kesiliyor. Ferdi Başkanımız kartlı sayaçları ücretsiz bir şekilde değiştiriyor. Çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Verdiği sözleri tutuyor. Manisa’nın değişeceğine inanıyoruz” dedi.

"Başımıza belayı sardılar, bu kadar kolaydı da neden bizleri beklettiler"

Kartlı sayaçların başlarına bela olduğunu vurgulayan Niyazi Şahin; “Kartlı sayaçtan hiç memnun değiliz. Gidip başvurumuzu yapıp değişimin yapılmasını bekleyeceğiz. Vatandaşlarımız perişan oldu. İnşallah bu uygulamayla rahatlayacağız. Bizim haberimiz olmadan gelip saatimizi söküp götürdüler. Başımıza da belayı sardılar. Bu kadar kolaydı da neden bizleri bu kadar beklettiler. Ben emekli adamım 10 bin TL maaş alıyorum. 400 TL su yüklemesi yapıyorum sonra unutuyoruz bazen banyoda susuz kalıyorum. Ferdi Başkan şuan ücretsiz olarak sayaçlarımızı değiştirecek çok memnunuz” ifadelerini kullandı.

"Başkanımız sözünü yerine getiriyor, bizi kartlı sayaçtan kurtaracak"

Kartlı sayaçtan memnun olmadığını ifade eden Necdet Özkavsal “Kartlı sayaçtan hiç memnun değilim. Başkanımız sözünü yerine getiriyor. Bizi kartlı sayaçtan kurtaracak. Cebinde paran da olsa olmadık zamanda gece yarısı su bitebiliyor. Hiç istemediğimiz halde haberimiz yokken gelip sayacımızı değiştirmişler. Mecburen parasını da ödemek zorunda kaldık. Sayaçlarımızın ücretsiz olarak değişmesi de bizleri çok memnun etti. Ferdi başkanımız verdiği sözleri birer birer yerine getiriyor. Yapılan hizmetten çok memnunuz. Allah daha iyi hizmetler yapmayı nasip etsin” dedi.

"Vatandaş çok mağdur oluyordu"

Vatandaşların karta su yükleme konusunda mağdur olduğunu anlatan Ali Yardımcı, “Kartlı sayaçlardan memnun değiliz. Biz de dilekçe verip, değiştireceğiz. Köyde olduğumuz için su alamıyoruz. Vatandaş çok mağdur oluyordu. Kartlı sayaçların değişecek olması güzel bir şey. Ferdi Başkan çok güzel bir insan ve verdiği sözleri de tuttu” dedi.

"Haberimiz yokken sayaçlar değişti"

Kartlı sayaç nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları anlatan Havva Düzyol, “Kartlı sayaçtan hiç memnun değiliz. Birden bitiyor sularımız. Müracaat edeceğiz ve değiştireceğiz. Ev işlerimizi görürken birden sular bitiyordu. Sıkıntı yaşıyorduk. Ücretsiz değişmesi de çok güzel. Kartlı sayaç sistemine geçilmemesi gerekiyordu. Haberimiz yokken sayaçlar değişti. Ferdi Başkanın bu şehrin başına gelmesinden dolayı da seviniyoruz. Kendisini destekliyoruz ve memnunuz” ifadelerini kullandı.

i destekliyoruz ve memnunuz” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN