Kastamonu'da sel felaketi: 14 köyü bağlayan köprü yıkıldı

Kastamonu'da sel felaketi: 14 köyü bağlayan köprü yıkıldı

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde 14 köyü birbirine bağlayan köprü, sel afetinde yıkıldı. Bundan saatler sonra Sinop'un Türkeli ilçesinde de etkili sağanak sonrası derenin taşması sonucu 11 köyü birbirine bağlayan köprü su altında kaldı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu Taşköprü’de sağanak yağış ile birlikte derelerde su taşkınları yaşandı. Çay ve dere üzerindeki köprülerin zarar gördüğü taşkında Taşköprü ilçesinde Karapınar, Akçakese, Çatderesi, Garipoğlu, Boyalı, Ortaköy, Sarıseki, Üzüktaş, Yalak, Sarpun Süle, Koccuvaz, Kayadibi, Karaburun ve Göynük köyü yollarına ulaşımı sağlayan köprü sel nedeniyle yıkıldı.

Kapanan yolun ulaşıma açılabilmesi için çalışan ekipler, iş makineleriyle toprağı temizleyerek yolu trafiğe açtı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Kastamonu Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, derelerdeki su seviyesinin yükselmesi nedeniyle Çatalzeytin’de 6, İnebolu’da 1, Bozkurt ve Küre’de 4’er olmak üzere il genelinde 15 geçici köprünün de zarar gördüğü belirtildi.

Açıklamada, “Daha önce ihalesi gerçekleştirilen kalıcı köprülerin yapım süreci devam ediyor. Suyun debisinin düşmesiyle birlikte gerekli çalışmalar süratli şekilde yapılıp, bozulan büz, menfez köprülerin onarımı gerçekleştirilecektir. Bu süreçte vatandaşımızın mağdur olmaması için gereken her türlü tedbir valiliğimiz ve kaymakamlıklarımızca alınmaktadır” denildi.

NE OLMUŞTU?

11 Ağustos 2021 yılında Kastamonu’da yaşanan sel felaketinin ardından geçtiğimiz gün sel, üçüncü kez Çatalzeytin ilçesini vurdu. Yaşanan sel felaketi sebebiyle çay üzerindeki 9 köprü yıkıldı, 26 köye ulaşım kesildi, yollar da göçtü.

ss.jpgSinop, Türkeli

SİNOP'U DA SEL VURDU

Kastamonu'da yaşanan sel felaketinden saatler sonra Sinop'un Türkeli ilçesinde de etkili sağanak sonrası derenin taşması sonucu Yılanlık mevkiindeki köprü su altında kaldı. 11 köyü birbirine bağlayan yol ulaşıma kapandı.

İlçede sabah saatlerinde başlayan ve şiddetini artıran sağanak, taşkına neden oldu. Kuvvetli yağış sonrasında Türkeli Çayı'ndaki su seviyesi yükseldi, derenin taşması sonucu, Yılanlık mevkiindeki köprü de su altında kalıp, hasar gördü. Bölgeye geçen jandarma ekipleri ilçe merkezi ile 11 köyü birbirine bağlayan bölgede önlem alarak, hasarlı köprüyü geçici süreliğine ulaşıma kapattı. Ekipler, kapanan yolun yeniden ulaşıma açılması için iş makinesi eşliğinde çalışma başlattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN