Kız Kulesi’nin iki yıllık hasreti sona erdi

Kız Kulesi’nin iki yıllık hasreti sona erdi

2021 yılından bu yana restorasyon nedeniyle kapalı olan Kız Kulesi, 1 Mart itibariyle itibarıyla ziyarete açıldı. Kuleye tekne seferleri her gün 9.30-17.00 arasında yarım saatte bir olacak şekilde gerçekleştirilecek.

Restorasyon nedeniyle 2021 yılından bu yana kapalı olan Kız Kulesi, 1 Mart itibariyle itibariyle ziyarete açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre kuleye ulaşım, Üsküdar Salacak sahil düzenleme çalışmaları sebebiyle Karaköy İskelesi’nden gerçekleştirilecek. Kuleye tekne seferleri her gün 9.30-17.00 arasında yarım saatte bir olacak şekilde gerçekleştirilecek.

İstanbul’un simge yapılarından olan Kız Kulesi, gelecek nesillere de miras kalması amacıyla uzman isimlerin de katkılarıyla 2 yılı aşkın süren titiz bir çalışma sonucu güçlendirildi.

2.Mahmut Dönemi’ndeki görüntüsü esas alınarak restore edilen Kız Kulesi için daha önce Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından 1 Haziran 2023’ten itibaren Müzekart’ın geçerli olacağı açıklanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN