Kocaeli'ndeki fabrika yangını 5 saat sonra kontrol altında

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir fabrikada yangın çıktı. Yangın havadan görüntülenirken yangını gören bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "Çok büyük bir alanda yangın var. 20 bin metrekare kapalı alanı olan fabrika" dedi. Yangında can kaybı ya da yaralanma olmadığı belirtildi. Yangın itfaiye ekiplerinin 5 saat süren çalışması sonrası kontrol altına alındı.

Kocaeli’nin Gebze ilçesi Pelitli bölgesinde bulunan, parfüm ve boya üretimi yapılan fabrikada meydana geldi. Henüz öğrenilemeyen sebepten dolayı başlayan yangın büyüdü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, AFAD, sağlık ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü görevlisi sevk edildi.

1-011.jpg

İSTANBUL'DAN DA EKİP SEVK EDİLDİ

Dumanların kısa sürede büyüdüğü yangında aynı zamanda, söndürme çalışmalarına destek için İstanbul’dan da ekip sevk edildi.

Yangını gören bazı vatandaşlar da gözyaşlarına hakim olamadı. 20 bin metrekare alana sahip olduğu öğrenilen fabrika, dron ile de görüntülendi.

8613302.jpg

"CAN KAYBI YOK"

Müdahalenin sürdüğünü ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "Kontrol altına almak mümkün olmadı. Çok büyük bir alanda yangın var. 20 bin metrekare kapalı alanı olan fabrika. İçinde kimyasal ürünler de var. Dolayısıyla çok dikkatli müdahale ediliyor. 128 personelimiz ve 50’nin üzerinde aracımızla müdahale sürüyor ama içeride mahsur kalan bir çalışan yok, can kaybı yok, yaralanma yok. Dolayısıyla bunlar bizim açımızdan sevindirici. Çok yakında da inşallah kontrol altına alırız. Çıkış sebebini henüz bilmiyoruz. Söndürme işlemi bitikten sonra ayrıntılı inceleme gerektiriyor" dedi.

8614238.jpg

KONTROL ALTINA ALINDI

Öte yandan, 200 kişinin çalıştığı fabrikada çıkan yangına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile çevre ilçelerden gelen takviye itfaiye ekipleri müdahale etti. Çalışmalar sırasında zaman zaman küçük çaplı patlamalar oldu. İşçiler ve yakınları ile bölgedeki gazeteciler, güvenlik gerekçesiyle alandan uzaklaştırdı.

Yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmasıyla kontrol altına alındı. Ekiplerin fabrikadaki soğutma çalışmaları sürüyor.

8614237.jpg