Korkusu sebebiyle doktora gitmedi: Boğazındaki iki kiloluk kitleyle 50 yıl boyunca yaşadı

Korkusu sebebiyle doktora gitmedi: Boğazındaki iki kiloluk kitleyle 50 yıl boyunca yaşadı

Denizli'de yaşayan 67 yaşındaki kadın boğazındaki iki kiloluk kitleyle doktor korkusu sebebiyle 50 yıl boyunca yaşadı. Yüzü tanınmayacak hala gelen kadın ameliyata alınırken, başarılı geçen operasyon sonrasında eski haline geri döndü.

Denizli'de ortaya çıkan bir olay şaşkınlığa sebep oldu. 67 yaşındaki Zeliha Çaylan, çocukluğundan bu yana süre gelen doktor korkusu sebebiyle yaklaşık 50 yıl hastaneye gitmedi.

Fakat Çaylan'ın tek sorunu bu değildi. Kendisi guatr hastası olması sebebiyle boğazında dev boyutta bir kitle vardı. Hastalığının ilerlemesiyle yüzü tanınamaz hale gelen Çaylan'ın başarılı bir operasyonla yaklaşık 2 kilogram büyüklüğündeki guatrı çıkarıldı. Doktorlar, tiroit bezinden kaynaklanan bu hastalığın zamanla gelişen sorunlara yol açabileceğini belirtti.

8359654.jpg

Hastalığın ilerlemesiyle nefes sıkıntısı, akciğer sorunları, astım krizleri gibi ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıkabildiğini ifade eden uzmanlar, hastanın büyük guatrının nedeniyle operasyon kararı alındığını ve ameliyatın başarılı bir şekilde tamamlandığını söyledi. Guatr hastalığı, az çalışan tiroit bezinin vücutta halsizlik, yorgunluk, saç dökülmesi, deri kuruması gibi belirtilere yol açabiliyor.

'KORKULMASINA GEREK YOKMUŞ'

Başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşan Zeliha Çaylan ise hastalığıyla ilgili olarak, “Ben bu hastalığı 50 sendir taşıyorum. Sonucunda böyle oldum. Ameliyattan korka korka gelmedim. En sonunda sıkıştırınca geldim. Hastalığı olan herkes gelsin, benim gibi olmasın, hastalık büyümesin. Korkulacak bir şey yokmuş” ifadelerini kullandı.

8359655.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN