Köy Enstitülerinin Günümüzdeki Anlamı

Köy Enstitülerinin Günümüzdeki Anlamı

Köy Enstitülerinin 84. Kuruluş Yılı’nda “Köy Enstitülerinin Günümüzdeki Anlamı” konulu panel, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapıldı.

Ali Kocabaş ve Andaç Çuhadar’ın birlikte oturum başkanlığı yaptığı panelde İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Doğan Çetinkaya; Geç Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Döneminin Sosyo-Politik Özellikleri konusunda sunum yaptı. Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği (YKKED) Kurucu Genel Başkanı Prof. Kemal Kocabaş; Köy Enstitüleri Deneyimi, ODTÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Pervin Oya Taneri de; Günümüzde Eğitim Politikaları ve Düşündürdükleri başlıklarında konuşma yaptılar.
Panele katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Köy Enstitülerinin ne kadar önemli ve değerli işler yaptıklarını bizlere anlatan hocalarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Başkan Zeydan Karalar, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, eğitimin iyi değerlendirilmesi halinde bir ülkenin kalkınacağını, aksi halde tam bağımsız olamayacağına dair söylediklerinin asla unutulmaması gerektiğini belirterek, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kreş, sınavlara ücretsiz hazırlık, kütüphane ve diğer eğitim hizmetleri ile ilgili bilgi verdi.
Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi: “Köy Enstitüleri'nin 84. kuruluş yılı kapsamında düzenlenen 'Köy Enstitülerinin Günümüzdeki Anlamı Paneli'ne katıldık.
“Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller ile çağdaşlaşma ve aydınlanma yolunun en önemli adımlarından biri olan Köy Enstitülerinin 84. kuruluş yılını kutluyor; Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, Hasan Ali Yücel ve İsmail Hakkı Tonguç’u saygı ve rahmetle anıyorum.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN