Kütahya'da 4,2 büyüklüğünde deprem

Kütahya'da 4,2 büyüklüğünde deprem

Kütahya'nın Simav ilçesinde, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'ne göre 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Kütahya'nın Simav ilçesinde sabah saatlerinde hissedilen bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi tarafından açıklanan verilere göre, depremin büyüklüğü 4.2 olarak ölçüldü.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kütahya’nın Simav ilçesinde, 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem, Türkiye saatiyle 02:16:22’de kaydedildi.

AFAD tarafından yapılan açıklamada, depremin yerin 9.49 kilometre derinliğinde gerçekleştiği ve 39.23528 N enlem, 29.00306 E boylam koordinatlarında kaydedildiği belirtildi.

TEKNİK DETAYLAR PAYLAŞILDI

AFAD Deprem Dairesi'nin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu bilgilere yer verildi:

"Büyüklük: 4.2 (Mw)
Yer: Simav (Kütahya)
Tarih: 2025-09-21
Saat: 02:16:22 TSİ
Enlem: 39.23528 N
Boylam: 29.00306 E
Derinlik: 9.49 km"

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN