Lastik botlar ile yurtdışına kaçmak isteyen mülteciler yakalandı

Lastik botlar ile yurtdışına kaçmak isteyen mülteciler yakalandı

İzmir'de bindikleri lastik botlarla yasa dışı bir şekilde yurt dışına kaçmaya çalışan 103 mülteci düzenlenen operasyon ile yakalandı. Denizde lastik botta mahsur kalan 7 mülteci ise kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 25 Ekim'de Çeşme ve Dikili ilçeleri açıklarında 3 ayrı lastik bot içerisinde göçmenler olduğunu tespit etti. Harekete geçen ekipler, yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmaya çalışan 70 mülteciyi yakaladı.

Ekipler, aynı gün içerisinde Seferihisar ile Menderes açıklarında da mülteci olduğu bilgisine ulaştı. Bölgeye giden ekipler, 33 mülteciyi yakaladı. Ekipler ayrıca Menderes açıklarında bir lastik botun sürüklendiğini ve içerisinde mülteciler olduğunu belirledi.

Motor arızası nedeniyle sürüklenip, mahsur kalan 7 mülteci kurtarıldı. Kıyıya çıkartılan 110 mülteci, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN