Macaristan Büyükelçisi Mátis gençlerle buluştu

Macaristan Büyükelçisi Mátis gençlerle buluştu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi ile Eskişehir Avrupa Birliği Bilgi Merkezi işbirliğinde düzenlenen “Coffee Talk” etkinliği, diplomatik bir konuğu ağırladı. Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Viktor Mátis, etkinlik kapsamında Eskişehirli gençlerle bir araya geldi.

Samimi ve interaktif bir atmosferde gerçekleşen söyleşide, gençler uluslararası ilişkiler, Avrupa Birliği politikaları ve öğrenci değişim programları hakkında merak ettiklerini sorma fırsatı buldu. Büyükelçi Mátis, Macaristan’ın gençlik politikalarından Türkiye-Macaristan ilişkilerine kadar geniş bir yelpazede önemli bilgiler paylaştı.

Gençlerin aktif katılım gösterdiği etkinlikte, iki ülke arasında eğitim ve kültürel iş birliklerinin önemi vurgulandı. Büyükelçi Mátis, gençlerin uluslararası alanda daha aktif rol üstlenmeleri gerektiğine dikkat çekerek, Avrupa'daki fırsatları değerlendirmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu.

Etkinlik sonunda gençlerle birebir sohbet etme imkânı bulan Büyükelçi Mátis’e Eskişehir’e özgü hediyeler takdim edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN