'Maliyetlerimiz yüzde 300 arttı' Çiftçi yem parasını ödeyemediği için sürüsünü satıyor

'Maliyetlerimiz yüzde 300 arttı' Çiftçi yem parasını ödeyemediği için sürüsünü satıyor

Edirne'de küçükbaş hayvan üreticisi olan Koray İlergin, maliyetleri karşılayamaması nedeniyle yem paralarını ödeyemediğini belirtti. İlergin, yem parasını ödeyebilmek için hayvanlarını satmak zorunda kaldığını açıkladı.

Küçükbaş hayvan üreticiliği yapan Koray İlergin, yüksek enflasyon nedeniyle artık maliyetleri karşılayamadığı için hayvanlarının yem paralarını ödeyemediğini söyledi. Yem parasını ödemek için hayvanlarını satmak zorunda olduğunu aktardı.

İlergin, "Ben bu sürüyü komple satacağım çünkü bunun yemini karşılayabilmek için dışarıda ekstradan inşaata git, babamın emekli maaşına, krediye yüklen olmuyor. 300 koyun var. Yem parasını veresiye ödüyoruz" ifadelerini kullandı.

Eski CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, bugün üretici Koray İlergin’i işletmesinde ziyaret etti.

Halk TV'nin haberinde, İlergin’in sorunlarını dinleyen Gaytancıoğlu, üreticilerin devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

'ONUN SÜRÜSÜNÜ ÇOĞALTMASI GEREKİYOR'

Okan Gaytancıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bir üreticimizle beraberiz, koyun yetiştiriyor. Tarlada silaj yapıyor. Buğday, ayçiçeği yetiştiriyor ama hepsinden batıyorsun. Çok üzüldüm. Dedin ki bize, ‘yem parasını ödeyebilmek için koyunlarımı satacağım’. Koray gibi üreticileri, besicileri korumak, onun maliyetlerini düşürmek olmalı. Ona yem desteği vermek olmalı. Onun hayvan satmaması, sürüsünü çoğaltması gerekiyor ki, hem halkımızı sağlıklı ve dengeli besleyecek ete kavuştursun hem de kendisi para yapsın. İşletmesini büyütsün."

'MALİYETLERİMİZ YÜZDE 300 ARTTI, YEM PARASINI VERESİYE ÖDÜYORUZ'

Çiftçi Koray İlergin ise şöyle konuştu:

"Girdi maliyetlerimiz yüzde 300 arttı. Eğer TÜİK’in açıklamalarına göre varsa öyle bir yem fiyatı getirsinler oradan alalım. Ben bu sürüyü komple satacağım çünkü bunun yemini karşılayabilmek için dışarıda ekstradan inşaata git, babamın emekli maaşına, krediye yüklen olmuyor. 300 koyun var. Yem parasını veresiye ödüyoruz. Yem çuvalı 400 liraysa 550 lira olarak ödüyoruz. Hep içten gidiyor. Şu anda sadece fiyat soruyorlar, almıyorlar. Kurtulmak istiyorum. Soruyorlar alan yok. Bunun yemini karmak için mazot, veterinerimiz sağ olsun 3-5 aylık senet yapıyor. O şekilde idare ediyoruz. Esnaftan alışveriş yapıyoruz. Esnaf kollamaya çalışıyor ama nereye kadar. Bir koyunun sadece kırkım ücreti olmuş 30-40 lira. Yapağı satmaya kalksan alan yok."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN