Mansur Yavaş: Kadın girişimcilere destek veriyoruz

Mansur Yavaş: Kadın girişimcilere destek veriyoruz

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, BELMEK isimli mağaza ile kadın girişimcilere destek verildiğini dile getirdi. Yavaş, "Kadın girişimcilere mesleki eğitim vererek hem sosyal hem de ekonomik hayata atılmalarına destek oluyoruz." ifadelerini kullandı. Kooperatif Yetkilisi Rahime Etlioğlu ise sığınmaevlerinde olan kadınların ürettikleri el emeği ürünlerinin özellikle satışa konulduğuna vurgu yaptı.

BELMEK mağazaları başkentte kadınlara gelir kapısı oluyor. Yetkililer kadın girişimcilerin el emeği olan ürünleri vatandaşların beğenisine sunarak satışının yapıldığını belirtti. Özellikle de kadın sığınmaevlerindeki, insanların el emeği ürünlerinin satıldığına da vurgu yapıldı.

'AİLE BÜTÇELERİNE KATKIDA BULUNUYORLAR'

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, "Bugün BELMEK otuz bir ana başlıkta, altmış bir kurs merkezinde Ankaralı hanımlar kendi talepleri doğrultusunda ağırlı olarak da kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel başlıklarda kurslar almakta ve görmekteler. Kursiyelerimizin talepleri olan el emeği ürünlerini satışa arz etmek, aile bütçelerine katkıda bulunmakla taleplerini hayata geçirmiş oluyorlar." ifadelerine yer verdi.

'SIĞINMAEVLERİNDEKİ KADINLARIMIZIN ÜRETTİKLERİNİ SATIYORUZ'

S.S. Başkent Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Yetkilisi Rahime Etlioğlu, "Zafer Çarşı'sı mağazamızda, Ankara Büyükşehir Belediye kadın sığınmaevlerinde, sığınan kadınlarımıza da destek veriyoruz. Onların ürettikleri ürünleri de satıyoruz." şeklinde konuştu.

'KADINLARIN ÜRETTİĞİ...'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'ekonomik hayata atılmalarına destek oluyoruz' vurgusu yaparak şu mesajı paylaştı:

"Kadın girişimcilere mesleki eğitim vererek hem sosyal hem de ekonomik hayata atılmalarına destek oluyoruz. BELMEK’lerde kadınların ürettiği ürünlere, Bahçelievler Gökkuşağı Kamu Pazarı ve Kızılay Zafer Çarşısı’nda hizmete açılan mağazalardan ve internetten ulaşabilirsiniz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN