Mansur Yavaş'tan gençlere müjde! Cebinizde para yoksa bile gidebilirsiniz: Ankaralı gençler için 7 noktaya açıldı

Mansur Yavaş'tan gençlere müjde! Cebinizde para yoksa bile gidebilirsiniz: Ankaralı gençler için 7 noktaya açıldı

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için çalışmalarını sürdüren Mansur Yavaş’tan gençlere müjde. Ankaralı gençler için kolları sıvayan Başkan Yavaş, kentin 7 farklı noktasına ücretsiz ders çalışma istasyonu ve kütüphane kurdu. İşte detaylar…

Fırsat eşitliği ilkesi ile yola çıkan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) bu doğrultuda çalışmalarını sürdürüyor. Hayata geçirdiği öğrenci dostu uygulamalar ile dikkat çeken belediye, tüm öğrencilerin bilgiye kolaylıkla erişebilmesi için kütüphane ve ders çalışma salonlarının sayısını artırıyor.

“FİNALLERDEN SONRA GÜZEL ETKİNLİKLERDE BULUŞMAK ÜZERE…”

Başkan Mansur Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımında başkentte eğitim gören öğrencilere seslenerek, “Sevgili gençler, final zamanı geldi çattı… Kentimize kazandırdığımız ders çalışma istasyonları sınavlarınıza konforlu bir şekilde hazırlanmanız için sizi bekliyor” dedi.

Paylaşımında ders çalışma istasyonlarına tek tek yer veren Yavaş, “Finallerden sonra güzel etkinliklerde buluşmak üzere hepinize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

abb-ogrenci-calisma-istasyonlari-1.jpg

KENTİN 7 NOKTASINDA 7 AYRI ÇALIŞMA İSTASYONU

Başkentte eğitim gören öğrencilerin kolayca yararlanabileceği 7 ayrı noktadaki çalışma istasyonları ile kütüphaneler ise şöyle:

GENÇ AKADEMİ SIHHIYE

600 kişilik kapasiteye sahip olan Genç Akademi Sıhhiye, üniversiteli öğrencilere 09:000-22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Genç Akademi Sıhhiye, Sağlık Mah. Aksu Cad. No:6/A Çankaya adresinde bulunuyor.

abb-ogrenci-calisma-istasyonlari-4.jpg

YHT GAR ÖĞRENCİ ÇALIŞMA İSTASYONU

300 metrekare üzerine kurulan bu istasyon; 70 metrekare sessiz çalışma alanı, 60 metrekare toplu çalışma alanı, 50 metrekare kitap okuma alanı, 60 metrekare dinlenme alanı ve 60 metrekare toplantı odası ile öğrencilere ücretsiz hizmet veriyor. 40 kişilik kapasitesi olan bu alana gelen öğrenciler, belediyenin sağladığı ücretsiz internet hizmetinden de yararlanabiliyor. Eti Mahallesi Metro Girişi -1. Kat Çankaya adresinde bulunan YHT Gar Çalışma İstasyonu, 09.00- 22.00 saatleri arasında öğrencilere hizmet veriyor.

abb-ogrenci-calisma-istasyonlari-3.jpg

KOLEJ TED ÖĞRENCİ ÇALIŞMA ALANI

500 metrekareye kurulan bu istasyonun; 90 metrekarelik toplu çalışma alanı, 120 metrekarelik bireysel çalışma alanı, 25 metrekarelik servis alanı, 145 metrekarelik kafe alanı bulunurken, toplam öğrenci kapasitesi de 250’dir. İstasyon Ziya Gökalp Caddesi ANKARAY TED Girişi -1. Kat Çankaya adresinde 09;00-22;00 saatleri arasında hizmet veriyor.

ODTÜ ÖĞRENCİ ÇALIŞMA İSTASYONU

580 metrekareye sahip olan istasyon, öğrencilere ücretsiz internet, bilgisayar ve kafeterya hizmeti sağlıyor. 50 kişilik kapasitesi olan istasyon, Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı ODTÜ Metro İstasyonu No:141 adresinde, 09.00-22.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

abb-ogrenci-calisma-istasyonlari-5.jpg

METEOROLOJİ ÖĞRENCİ ÇALIŞMA İSTASYONU

Meteoroloji Metro İstasyonu’nda aktif olan ve 1000 metrekareden oluşan istasyonda; 5 adet 20 metrekarelik sesiz grup çalışma alanı, 75 metrekarelik seminer ve konferans salonu, 60 metrekarelik telefon şarj istasyonu, 60 metrekarelik grup çalışma alanları, 70 metrekarelik bireysel çalışma alanları, 25 metrekarelik dinlenme alanı, 30 metrekarelik idari ofis, 15 metrekarelik kafe servis alanı, 75 metrekarelik kafe oturma alanı bulunuyor. Kavacık Subayevleri Mahallesi Fatih Caddesi Metro Girişi -1. Kat Keçiören adresindeki istasyon 09:00-22:00 saatleri arasında hizmet veriyor.

DİKİMEVİ ANKARAY KİTAP İSTASYONU

İstasyonda; ders ve hikaye kitapları, romanlar, ansiklopediler ve dergiler mevcut. 5.222 kitabın olduğu istasyonda öğrenciler kitap okuyacakları ve ders çalışabilecekleri bir alana kavuşuyor. İstasyon hafta içi saat 08:00-17:00 arasında hizmet veriyor.

abb-ogrenci-calisma-istasyonlari-2.jpg

AŞTİ KÜTÜPHANE

AŞTİ’de başlayan yenileme çalışmaları esnasında yolcuların ve çevre üniversitelerdeki öğrencilerin rahatça kullanabileceği, grup çalışmaları için özel alan sunan seyahat temalı bir kütüphane oluşturuldu.

60 kişi kapasitesi bulunan kütüphane 09:00-01:00 saatleri arasında hizmet veriyor. AŞTİ Kütüphane, Beştepeler Mahallesi, Mevlana Bulvarı, No:82 Söğütözü Yenimahalle / Ankara adresinde bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN