Maraş'ta bereketli hasat dönemi! Mahsule çocuk gibi bakıp özenle söküyorlar: Karşılığını ise kat kat alıyorlar

Maraş'ta bereketli hasat dönemi! Mahsule çocuk gibi bakıp özenle söküyorlar: Karşılığını ise kat kat alıyorlar

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bereketli hasat dönemi başladı. Tüm yıl büyük emekler harcayan çiftçinin yüzü bereketli hasadın ardından güldü...

Kahramanmaraş'ta heyecanla beklenen şeker pancarı hasadı başladı. Şeker pancarı sökümü için mesai yapan çiftçi ise aldıkları verimden oldukça mutlu...

ÜRETİMDEKİ VERİM MUTLU ETTİ

Afşin ilçesinde başlayan şeker pancarı söküm mesaisinde çalışan çiftçi Mustafa Şahin, bu yıl ki hasatla ilgili şunları söyledi:

seker-pancari-1.jpg

"Tohumun toprakla buluşmasından söküm aşamasına kadar birçok aşamadan geçerek bugün hasadını yapıyoruz. Çiftçilik sabır işidir. Ektiğiniz mahsule çocuk gibi ilgi göstereceksin ki verimi bol olsun. Bizler elimizden geldiği kadarıyla mahsulümüzle ilgileniyoruz. Eskiye göre çiftçilik şimdi daha kolay olduğuna inanıyorum. Elle yapılan ve onlarca insanın günlerce yaptığı işi bugün makinalarla saatler içinde yapıyoruz. Bu yıl pancar üretiminden verimli olduğunu ve sökümünü yaptığımız şeker pancarını kamyon ve traktörlere yükleyerek şeker fabrikasına teslim ediyoruz”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN