Meteoroloji’den İstanbul için kar uyarısı! Saat ve tarih belirterek açıkladılar… Bere, eldiven, mont ne varsa çıkarın

Meteoroloji’den İstanbul için kar uyarısı! Saat ve tarih belirterek açıkladılar… Bere, eldiven, mont ne varsa çıkarın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar kapsamında İstanbul için saat ve tarih verildi. O saatten itibaren kar yağışının başlayacağı uyarısı yapıldı ve İstanbullular olumsuz hava koşullarına karşı önlem almaları için uyarıldı.

Havaların soğumasıyla beraber milyonlarca vatandaş dört gözle kar yağışını beklerken özellikle de İstanbul için yeni bir uyarı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü beklenen yağışların İstanbul’da ne zaman başlayacağını açıkladı. Öte yandan yağmur ve karla karışık yağmur, kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve orta kuvvette kar, yükseklerde ise kuvvetli kar şeklinde olacağı bilgisi paylaşıldı.

3.jpg

İSTANBUL İÇİN KAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da beklenen yağışların bu akşam saatlerinden itibaren genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve orta kuvvette kar, yükseklerde ise kuvvetli kar şeklinde olması öngörülüyor.

Edinilen bilgiler kapsamında söz konusu yağışların salı günü sabah saatlerine kadar kuzey yönlerinden kuvvetli rüzgar ve fırtına, kuzey kesimlerde zaman zaman kuvvetli kar şeklinde olacağı tahminleri paylaşıldı.

Olumsuz hava koşullarından dolayı ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma, don olayı, görüş mesafesinde azalma, kuvvetli rüzgarla kısa süreli fırtına sebebiyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği açıklandı.

2.jpg

BAKAN ÖZHASEKİ’DEN İSTANBULLULARA UYARI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da yaşayan vatandaşları akşam saatlerinde başlayacak olan kar yağışına ilişkin uyardı.

Bakan Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın yetkili birimlerin uyarılarını dikkate alarak ulaşımda aksamalara buzlanma, don, rüzgar ve fırtına sebebiyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN