Motoru alev alan uçak Trabzon'a acil iniş yaptı

Cidde'ye gitmek üzere Trabzon Havalimanı'ndan kalkış yapan Flynas'a ait Airbus A320 tipi yolcu uçağının motorunda alev uzaması meydana geldi. Motordaki arıza nedeniyle Giresun semalarından geri dönen uçak Trabzon Havalimanı'na acil iniş yaptı. Yolcu ve mürettebatın tahliyesi sorunsuz bir şekilde tamamlanırken o anlar cep telefonu kameralarına yansıdı.

Trabzon-Cidde seferini gerçekleştirmek üzere saat 22.15’te Trabzon Havalimanı'ndan kalkış yapan Flynas'a ait HZ-NS58 tescilli Airbus A320 tipi yolcu uçağının havalandıktan kısa süre sonra tek motorunda alev uzaması meydana geldi.

O esnada Giresun semalarında olan uçağın kaptan pilotu geri dönerek Trabzon Havalimanı'ndan acil iniş izni istedi.

7685522.jpg

İNİŞ SORUNSUZ GERÇEKLEŞTİ

Apronda alınan geniş güvenlik önlemleri sonrası uçak, Trabzon Havalimanı'na sorunsuz şekilde teker koydu. Yolcular ve mürettebat uçaktan tahliye edilirken, korku dolu anlar yaşayan ve çoğu Körfez ülkelerinden kente gelen turistler, otellere yerleştirildi. Apronda bekletilen uçakta teknik ekip, onarım ve inceleme çalışması başlattı.

7685517.jpg

KAMERALARA YANSIDI

Öte yandan, meydana gelen alev uzaması ise çevredeki binalarda oturan vatandaşlar tarafından telefonu kamerası ile görüntülendi. Görüntülerde; alev uzaması sesi ile o anları kayda alan bir kişinin ise 'Aman Allah'ım, yardım et; acil inmesi lazım. Onlara dua edelim' dediği anlar yer aldı.

7685521.jpg

ALEV UZAMASI NEDİR?

Uçakta çalıştırılan motor devreye girmeyince benzin birikmesi meydana geliyor. Motoru çalıştırmak için yapılan sonraki ateşlemeler de biriken benzinin tutuşup alev almasına yol açıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN