Nazım Hikmet’i anma günleri başladı

Nazım Hikmet’i anma günleri başladı

Türk şiirinin büyük ustası ve dünya edebiyatının önemli isimlerinden Nazım Hikmet Ran, ölümünün 60’ıncı yılında Eskişehir’de anılıyor. Anma Günleri’nin açılış programında konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “Çok sevdiği ülkesinin çocukları Nazım Hikmet’i hiçbir zaman unutmayacak.” dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, Seyitgazi Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Sendikası, iş birliğiyle düzenlenen Nazım Hikmet Anma Günleri başladı.

Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde (YKSM) gerçekleşen panelin moderatörlüğü Emel İrtem yaparken, Mahmut Temizyürek ve Altay Öktem konuşmacı olarak katıldı.

Panele Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Türkiye Yazarlar Sendikası Eskişehir Temsilcisi Ömer Asaf Tosun ve Nazım Hikmet sevenleri katıldı.

Panelde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Nazım Hikmet’in yazarlığını ve siyasal kimliğini bir kenara bırakırsak, onu umut olarak nitelendirebiliriz. Çünkü Nazım Hikmet, hiçbir zaman umudunu yitirmemiş ve geleceğe hep umutla bakmıştır.” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN