Ne İtalya ne Fransa burası Aydın! Yeryüzünün cenneti buradaymış… Turistler Bodrum’u unuttu

Ne İtalya ne Fransa burası Aydın! Yeryüzünün cenneti buradaymış… Turistler Bodrum’u unuttu

Turistler adeta Bodrum'u elinin tersiyle itti! Bu doğa harikası yer Ne İtalya'da ne de Fransa'da, Türkiye'nin batısı Aydın'da... Giden mest oluyor.

Herodot'un "Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü" dediği Aydın, benzersiz doğal güzellikleriyle her geçen gün daha fazla ilgi çekiyor. Dilek Yarımadası Milli Parkı sınırları içinde bulunan Karina bölgesi ve Doğanbey Köyü, ziyaretçilerini adeta büyülemeye devam ediyor.

SÖKE İLÇESİNDE 30 KİLOMETRE

cennet-ayagimizin-dibindeymis-internet-395939-12a8791408850f28015e62c1921ad0fe.jpeg

Tatlı bir hayal gibi düşünülen, hatta Fransa'ya özgü bir mekan olarak nitelendirilen bu yer, aslında Aydın'ın Söke ilçesine sadece 30 kilometre uzaklıkta bulunan Dilek Yarımadası Milli Parkı içinde yer alıyor. Denize kıyısı olan bu özel mekan, geçmişte ticaret limanı olarak kullanılan tarihi dokusuyla dikkat çekiyor.

Karina Bölgesi 1900'lerde ticaret limanı olarak hayat bulan bu bölge, günümüzde taş örme duvarlardan oluşan eski evleriyle adeta tarih kokuyor. Bu eski evler, bugün ise kafe ve restoran olarak hizmet veriyor. Karina sahilinin yakınında bulunan bu yer, sadece doğal güzellikleriyle değil, tarihi atmosferiyle de büyüleyici bir deneyim sunuyor.

ANTİK KENT VE MÜZE DE BULUNUYOR

cennet-ayagimizin-dibindeymis-internet-395939-d51024ef16993ed172179a6d2e75d4d1.jpg

Doğanbey Köyü, Dilek Yarımadası Milli Parkı içerisinde bulunan ve ziyaretçilere tarihle dolu bir atmosfer sunan bir yer. Burada Orman Genel Müdürlüğü'ne ait Dilek Yarım Adası Milli Parkı Tanıtım Merkezi ve Doğa Müzesi de bulunuyor. Eski Doğanbey Köyü ve Karina, Priene Antik Kenti, Milet Antik Kenti ve Didim gibi turistik alanların merkezinde konumlanarak, tarih ve doğanın kucaklaştığı özel bir noktada yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN