O ilimizde aç kurtlar yine yerleşim yerine indi! Vatandaşlar isyan ediyor: Kurtlar yerleşim yerini mesken edinmiş

O ilimizde aç kurtlar yine yerleşim yerine indi! Vatandaşlar isyan ediyor: Kurtlar yerleşim yerini mesken edinmiş

Yaban hayatı etkileyen hava koşulları o ilimizde devam ediyor! Yiyecek bulmakta zorluk çeken kurtlar, o ilimizde yine yerleşim yerine indi! Vatandaşlar isyan ediyor, kurtlar yerleşim yerini mesken edinmiş...

Ardahan merkeze bağlı Akyaka köyünde meydana gelen üzücü bir olayda, aç kurtlar 1 yaşındaki bir yavru köpeği parçaladı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler, yerel halkı endişelendirdi.

YAVRU KÖPEĞE SALDIRDILAR

Sibirya soğuklarının etkisiyle yaban hayvanları doğada yiyecek bulmakta zorlanıyor ve bu durum yerleşim yerlerine kadar inmelerine sebep oluyor. Son günlerde özellikle sıkça karşılaşılan bu durum, köylüler arasında tedirginlik yaratıyor. Son olarak Akyaka köyüne inen aç kurtlar, bir yavru köpeğe saldırdı ve onu boğarak köyden uzaklaştı.

resim-2024-03-01-192607822-001.png

Ardahan'daki dondurucu soğukların yaban hayatını olumsuz etkilediğini belirten Ufuk Işık, "Ardahan’da soğuklar devam ediyor. Dondurucu soğuklar nedeniyle yaban hayatı da olumsuz etkileniyor. Bu nedenle özellikle köylüler bu konudan rahatsız. Çünkü hemen hemen her gün yaban hayvanlarının yerleşim yerlerine indiğine şahit oluyoruz. Yetkililer zaman zaman doğada yemleme çalışması yapıyor ama yine de yeterli olmuyor. Çünkü Ardahan’da doğal yaşam alanları oldukça fazla ve özellikle kurtlar yerleşim yerlerini mesken tutmuş durumda" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN