Okul kantininde mide bulandıran görüntüler: Son kullanma tarihi 1 yıl geçmiş

Okul kantininde mide bulandıran görüntüler: Son kullanma tarihi 1 yıl geçmiş

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde okul kantinlerine yönelik denetimlerde hijyen ve gıda güvenliği açısından dikkat çeken görüntüler ortaya çıktı. Ekipler, temizlenmediği belirtilen tost makinesi ile son kullanma tarihinin üzerinden 1 yılı aşkın süre geçtiği tespit edilen hazır tavuk döner buldu. Görüntülere tepki gösteren Zabıta Müdürü Ali Avan, “Bu tost makinesinden tost yer misiniz? Bunlara izin veremem” dedi.

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde zabıta ekipleri, öğrencilerin sağlığını korumaya yönelik okul kantinlerinde denetim gerçekleştirdi.

Denetimlerde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda kantinlerde satılması yasaklanan ürünler kontrol edildi.

HİJYEN VE SON KULLANMA TARİHLERİ KONTROL EDİLDİ

Ekipler ayrıca ürünlerin son kullanma tarihlerini, saklama şartlarını, hijyen kurallarını ve işletmelerin genel düzenini titizlikle inceledi. Denetimler esnasında mide bulandıran görüntülerin ortaya çıktığı kantinlere yönelik işlem yapıldı.

ZABITA MÜDÜRÜ: HİÇBİR ŞEYDEN HABERİ OLMAYAN ÇOCUKLARA HİZMET VERİYORUZ

Zabıta müdürü Ali Avan, "İlkokul öğrencilerinin sattığı ürünlerin fiyatlarını görünebilir şekilde tek tek yazalım. Kızarmış patates dolaba koyduktan sonra yenmez. Bunlara biz müsaade edemeyiz. Tost makinesinden tost yer misiniz. Çocuklara alıp, sattığınız hazır dönerin son kullanma tarihinin üzerinden 1 yılı aşkın süre geçmiş. 2025 yılı son kullanma tarihi ve üzerinden 1 yıl geçmiş. Bunlara izin veremem, detaylı tutanağı tutalım. Burada hiçbir şeyden haberi olmayan çocuklara hizmet veriyoruz" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN