Önümüzdeki hafta İstanbul'da yeni bir dönem açılıyor! İstanbul kangren olmuş sorununa bir neşter daha

Önümüzdeki hafta İstanbul'da yeni bir dönem açılıyor! İstanbul kangren olmuş sorununa bir neşter daha

İstanbulluları sevindirecek yeni bir haber geldi! Bir soruna daha neşter vuruldu! Önümüzdeki hafta bütün İstanbullular rahat bir nefes alacak! İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu duyurdu! Yeni dönem başlıyor....

NESİBE GÖVEN ATALAY

İstanbul'un trafiği her geçen gün artan bir sorun haline gelirken, şehrin ulaşım altyapısını güçlendirmek adına önemli adımlar atılmaya devam ediyor. Bu anlamda atılan adımlardan biri Mart 2024'te hizmete girecek olan Ataköy-İkitelli metro hattı. Trafik sorun olmaktan çıkacak.

MART 2024'TE HİZMETE GİRİYOR

İstanbul'un trafik sorununa nefes aldıracak yeni metro hattı Ataköy-İkitelli, Mart 2024'te hizmete açılacak. Bu hat, Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece ve Başakşehir olmak üzere beş ilçeden geçerek, günlük 35 bin yolcuya hizmet verecek. Ataköy-İkitelli Metro Hattı, Ataköy'den başlayıp İkitelli Sanayi'ye kadar uzanan 12 duraktan oluşacak ve Marmaray, Yenikapı-Atatürk Havalimanı, Yenikapı-Kirazlı-Halkalı, Kabataş-Mahmutbey-Esenyurt ve Kirazlı-Başakşehir-Kayaşehir hatlarıyla entegre olacak​​​​.

Bu önemli ulaşım projesi, trafiğin en yoğun olduğu bölgeler için adeta can suyu olacak nitelikte. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ifadesine göre, bu dönemde toplamda 65 km metro hattı İstanbulluların hizmetine sunulmuş olacak.

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın hizmete girmesiyle birlikte İstanbul'da yaşayanlar ve şehri ziyaret edenler, daha hızlı ve konforlu bir ulaşım alternatifine kavuşacak. Bu proje, şehrin yoğun trafik sorununa çözüm getirme amacını taşıyor ve İstanbul'un ulaşım altyapısını güçlendirmeyi hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN