Safranbolu Belediyesi Şirin-Fazlı Yeşilyurt Aktif Yaş Alma Merkezi’nin temeli atıldı

Safranbolu Belediyesi Şirin-Fazlı Yeşilyurt Aktif Yaş Alma Merkezi’nin temeli atıldı

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve hayırsever iş insanı Osman Yeşilyurt arasında imzalanan protokolün ardından gerçekleştirilen törenle Safranbolu Belediye Şirin-Fazlı Yeşilyurt Aktif Yaş Alma Merkezi’nin temelleri atıldı.

Yaşlı bireylerin hayat kalitesini artıran ve Emek Mahallesi’nde hizmetlerine aralıksız devam eden Safranbolu Belediyesi Aktif Yaş Alma Merkezi daha ferah ve geniş bir alanda yeni yerinde halka hizmet edecek. Hayırsever iş insanı Osman Yeşilyurt ve Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse daha önce protokolünü imzaladıkları Safranbolu Belediyesi Şirin Fazlı Yeşilyurt Aktif Yaş Alma Merkezi’nin temel atma törenini gerçekleştirdi. Esentepe Mahallesi’nde daha geniş çaplı bir konseptle yaşlı bireylere hizmet verecek ve 2 katlı olarak yapılacak Şirin Fazlı Yeşilyurt Aktif Yaş Alma Merkezi’nde vatandaşlara fiziksel ve zihinsel egzersiz, zihinsel aktiviteler, nefes egzersizleri, atölyelerde hobi kursları (seramik, ebru, el işi, ahşap boyama, geri dönüşüm, örgü), akıllı telefon kursu, satranç kursu, zekâ oyunları, psikolojik danışmanlık odaları, gerontolojik danışmanlık odaları, anımsama grup terapisi alanları, rehabilitasyon odaları ve kafeterya hizmeti sağlanacak. Safranbolu Belediyesi Şirin Fazlı Yeşilyurt Aktif Yaş Alma Merkezi’nin yanında ayrıca Alzheimer Gündüz Yaşam Evi faaliyete geçecek. Sabah saatlerinde Alzheimer hastası yakınlarını gündüz yaşam evine bırakabilecek sonrasında ise vatandaşlar akşam saatlerinde hastalarını tekrar alabilecekler.

Safranbolu Belediyesi Şirin Fazlı Yeşilyurt Aktif Yaş Alma Merkezi’nin temel atma töreninde konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse şu ifadeleri kullandı: ‘’Diyor ki Osman Yeşilyurt ‘hayırsever insanlar kendi reklamını yapmazlar’ ama ben onunla aynı fikirde değilim. Çok kıymetli bir iş yapıyor Osman Bey, Yeşilyurt ailesi daha doğrusu. Ben onların görünür olmasını istiyorum çünkü yaptıkları iş kıymetli ve örnek alınması gereken bir davranış. Biz Yeşilyurt ailesi ile Safranbolu Belediyesi’nin ilk kreşini yaptık. Biz burayı Fazıl amca ile görüşmüştük aslında ama onun ömrü vefa etmedi burayı görmeyi. Biz onun ve eşinin adına bu binayı hayata geçireceğiz bugünkü temel atma törenimizle. Kendilerine çok teşekkür ediyorum, var olsunlar. Allah onlara bol kazanç versin ki Safranbolu’ya yapacağımız diğer hizmetlerde de bizim yanımızda olurlar, buna çok eminim. Bu binanın mevcut binadan farkı Alzheimer merkezimiz de olacak. Alzheimer hastalarımızın güvenle teslim edilebildiği ve bütün gününü geçirebildiği bir hizmetimiz olacak. Alzheimer hastalarımızın yakınlarının da nefes almaya ihtiyacı var ve onların yakınlarını güvenle bırakabilecekleri bir merkez olacak burası.’’

Konuşmaların ardından Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse ve Hayırsever İş İnsanı Osman Yeşilyurt temele ilk harcı döken butona bastı. Hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile program sona erdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN