Sağlıkçılar hayat kurtarırken canlarından oluyordu: 7 kez çığ düştü

Sağlıkçılar hayat kurtarırken canlarından oluyordu: 7 kez çığ düştü

Gümüşhane'de yolu kapanan köyde rahatsızlanan 71 yaşındaki Hikmet Ayyıldız'a müdahale etmek için yola çıkan sağlık ekipleri, 11 saatlik zorlu yolculukta 7 çığla karşılaştı. Vali Taşbilek ise yaptığı açıklamada, zorlu şartlar altında çalışan ekiplere minnet duyduğunu ve teşekkür ettiğini belirtti.

Türkiye'nin dört bir yanında yoğun kar yağışının etkili olmasıyla hayat felce döndü. Gümüşhane'nin Yukarı Yuvalı köyünün yolu kar nedeniyle kapandı. Köydeki tansiyon hastası 71 yaşındaki Hikmet Ayyıldız, 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım talep etti. İl merkezine 54 kilometre mesafedeki köye ulaşabilmek için harekete geçen ekipler, 11 saatlik zorlu yolculukta 7 çığ ile karşılaştı.

Kar yağışının devam etmesi ve coğrafik koşullar nedeniyle ilerlemekte zorluk yaşayan İş makinelerinin açtığı yolun ardından köye ulaşan Karayolları, İl Özel İdaresi ve jandarma ekipleriyle yola çıkan sağlık ekipleri, ilk müdahalesini ambulansta yaptıkları Ayyıldız'ı Gümüşhane Devlet Hastanesine götürdü.

Vali Kamuran Taşbilek'in basın mensuplarına yaptığı açıklamaya göre sağlık durumu iyi olan Ayyıldız için ekiplerin büyük özveriyle adeta seferber olduklarını söyledi.

Zor şartlarda çalışan ekiplerin her birine ayrıca teşekkür eden Vali Taşbilek şunları kaydetti:

''Fedakarca, zor koşullarda çalışan ekiplerimiz hastamıza ulaşarak beklenen yardımı ulaştırmıştır. Yolculuk sırasında yaşanan çığ düşmeleri ve kar yağışına rağmen büyük özveri gösterilmiştir. Bu anlamda emeği geçen herkese minnettarız."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN