Sezar’ın, o meşhur sözü söylediği kale müze olacak

Sezar’ın, o meşhur sözü söylediği kale müze olacak

Roma Generali Julius Sezar'ın, ''Geldim-gördüm-yendim'' sözünü söylediği yer olan Zile Kalesi müze olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle kalenin iç mekanı restore edildiğini açıklayan Tokat Valisi Dr. Ozan Dış mekan restorasyonu için de çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Roma İmparatoru Julius Sezar'ın, Pontus asıllı Basforos kralı II. Pharneke ile Zile Altıağaç mevkiinde yaptığı savaşı kazandıktan sonra söylediği' 'Veni-vidi-vici'' (Geldim-gördüm- yendim) dünyaya mal olmuştu. Sezar'ın bu sözü söylediği yer olan Zile Kalesi, müzeye dönüştürülecek.

Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı Zile Hükümet Konağı, yüzme havuzu ve gençlik merkezi ile yeni yapılacak olan halk kütüphanesi alanında incelemelerde bulundu.

Vali Balcı, ayrıca Zile Kalesine müze fonksiyonu kazandırılması için ünlü Zela Savaşı’nın canlandırılacağı Veni Vidi Vici Kent Müzesi’nde devam eden çalışmalarla ilgili bilgi topladı.

4 bin yıllık tarihe sahip, Anadolu’nun tek dolma kalesi özellğindeki Zile Kalesi’nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Vali Balcı, tarihi yerle ilgili olarak şunları söyledi:

''Zile Kalesi Tokat’ımızın ve Zile’mizin tarihine tanıklık etmiş önemli bir kültürel değer. Valiliğimiz koordinesinde Kültür ve Turizm Bakanlığımızın desteğiyle iç mekanı restore ediyoruz. Dış mekan restorasyonu için de çalışmalarımız hızla devam ediyor''

94peopx.jpgTarihi Zile Kalesinin dıştan görünümü

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN