Şiddetli rüzgarlar caminin minaresini beşik gibi salladı!

İzmir'de kameralara yansıyan görüntülerde bir caminin, aldığı şiddetli rüzgarlar nedeniyle adeta beşik gibi sallandığı görüldü. O anlar kameralara böyle yansırken sosyal medyaya düşen görüntüler ise dikkat çekti.

Şiddetli rüzgarların etkili olduğu İzmir'in Karabağlar ilçesinde bir cami, rüzgar nedeniyle adeta beşik gibi sallandı.

İzmir'de il genelinde geçtiğimiz gün boyunca şiddetli rüzgar etkili oldu. Yer yer fırtına kuvvetinde esen rüzgar nedeniyle Karabağlar ilçesi Salih Omurtak Mahallesi'nde bulunan Eyyüp El Ensari Camii'nin minaresinin sallandığı görüntüler sosyal medyada yayınlandı.

İZLEYENLER HAYRETE DÜŞTÜ

İzleyenlerin hayrete düştüğü o anlarda minareden çıkan metal sesi de mahalle sakinlerini endişelendirdi. Çelik konsoldan yapılan ve yapımının tamamlanmadığı öğrenilen minare dron ile görüntülenirken, altının boş olması ve rüzgarın etkisiyle minarenin sallanmasının normal olduğu öne sürüldü.

'MİNAREMİZ YAPIM AŞAMASINDA'

Minarenin sallanmasının normal olduğunu söyleyen Eyyüp El Ensari Camii Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanı Fevzi Kurtboğan, yapımı tamamlandığında minarenin bu kadar sallanmayacağını vurguladı. Kurtboğan, "Bu minaremizin tamamlanmamış halidir, yapım aşamasındadır. Biz Ramazan ayı girdiği için minaremizi gösterelim istedik. Minarenin alt kısmının kaplaması şu anda fabrikada dökülüyor. Altı boş olduğu için rüzgar da girdiği için minareyi sallıyor."

'SALLANMASI NORMAL, HİÇBİR ZARARI YOK'

"Bu minare çelik konsol olduğu için sallanması gayet normal. Yapımı tamamlandığında da sallanacak elbette ama bu kadar sallanmayacak. Beton bile sallanır. Eski hali betondu, o bile şiddetli rüzgarda sallanıyordu. Biz minarenin inşasını yapan firmayla sözleşme yaptık ve 100 sene garanti verdiler. Bu firma senelerdir bu işi yapıyor. Burası tamamlandığı zaman bir daha böyle bir sallantı olmayacak tabi ki. Hiçbir zararı yoktur" dedi.

Cami cemaatinden Nevzat Kaya ise "Bu sallantının bir tehlikesi yok. Çelik konsoldan yapıldı bu minare zaten. Betonları döküldüğü zaman bu şekilde sallanmayacak tabi; o da bugün yarın halledilecek. Başkan da ilgileniyor, müftümüzün de bilgisi var. Mahalle sakinlerimiz de korkmasın" açıklamasında bulundu.

O anlar ise kameralara böyle yansıdı.