Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde kara yolunda seyir halindeki bir araçta başlayarak ormanlık alana sıçrayan yangına müdahale 20’nci saatinde devam ediyor. Yangınla mücadelede 15 hava aracı ve 295 personel görev alıyor.
Balıkesir Valiliğinin açıklamasına göre, yangın Sındırgı’ya bağlı Düvertepe Mahallesi mevkisinde saat 13.00 sıralarında seyir halindeki bir araçta çıktı. Kısa sürede büyüyen alevlerin yol kenarındaki ormanlık alana sıçramasının ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.
Yangının kontrol altına alınması için havadan 7 uçak ve 8 helikopter olmak üzere 15 hava aracıyla müdahale yürütülüyor. Karadan ise 31 arazöz, 3 itfaiye aracı, 16 su tankeri, 8 ilk müdahale aracı, 21 hizmet aracı, 4 dozer ve 2 ambulans çalışmalara katılıyor. Bölgede toplam 295 personel görev yapıyor.
Gece boyunca Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile çevre illerden gelen takviye ekipler yangına karadan müdahale etti. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hava araçları da yeniden çalışmalara başladı.
Yangın 20’nci saatine ulaşırken ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu alevlerin enerjisinin düştüğü öğrenildi. Bölgede havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam ediyor.
